torstai 30. tammikuuta 2014

Vähän asiaa stressistä ja paljon asiaa ruoasta

Helou! Tulin nyt avautumaan tästä viikosta, joka on ollut tunnelmien puolesta vähän ankea. Inhottava stressi on tuossa olkapäällä koko ajan, koulujutuista enimmäkseen. Stressi ja liian vähäiset yöunet viikonloppuna ja alkuviikosta ovat myös laukaisseet rytmihäiriöt, joita mulla on siis samaisesta syystä ollut aiemminkin, ja niistä tulee tosi epämukava olo. Eniten ärsyttää se, kun ulkona hyvin mielin reippaillessa rupeaa muljahtelemaan! Tänään olis ollut luennot, mutta skippasin ne ja nukuin miltei puolillepäivin. Teki kyllä hyvää, eikä ole niin tiuhaan ja ikäväntuntuisesti hyppinyt sydän enää tänään :)

Mikään hikiliikuntakaan ei ole maistunut tällä viikolla, ei ois siis voinut vähempää kiinnostaa, mutta ihan mukavanmittaisia kävelylenkkejä oon kuitenkin tehnyt. Jotenkin nautin ihan hirmuisesti tuolla pakkasessa tarpomisesta! Ilman niitä rytmihäiriöitä, tosin... Huomenna on ihanan rentouttava jooga, mitä oon kyllä oottanut kovasti, eli tiedossa vähän muutakin kuin ulkona lampsimista.

Syömisiin stressi ei onneksi ole vaikuttanut sen kummemmin. Sunnuntain krapulamössötysten jälkeen palasin ruotuun samantien, hyvä minä!




Eilisen kotipäivän lounas: Itse maustettua broiskua, pari aurinkokuivattua tomaattia sekaan, wokkivihanneksia ja kvinoaa, nam. Kokeilin myös Ingmanin luomuraejuustoa, mutta yllätyksekseni vanha kunnon Arkirae vie makunsa puolesta voiton!




Illalla äiti teki jälleen pikavisiitin Tampereelle ja jouduin taas ravintolaan syömään päivällistä, voi minua raukkaa... :D Tuo lohen kanssa tarjottu metsäsienikastike (jossa oli mm. korvasientä, uuh!) oli aivan tajuttoman hyvää, muttei todellakaan mitään kevytversiota! Vaihdoin annokseen kuuluvan uuniperunan lämpimiksi kasviksiksi, hyvä minä, mutta aika öljyisiä taisivat nekin olla... Tajusin tilatessa tarkistaa, että tuleeko lisukesalaattiinkin vielä erikseen joku kastike ja pyysin sen erilliseen astiaan. Ja hyvä niin, sillä annos oli jo tuollaisenaan niin maistuva, ettei salaatinkastikkeella todellakaan tarvinnut enää löträtä.

Tuon lohiannoksen lisäksi söin alkuruokana desin täyteläisen tomaattikeiton, oikein oli smetanat ja öljyt heitetty siihenkin päälle, plus pienen palan maalaisleipää. Äiti sai puhuttua ympäri ottamaan 12 cl punkkuakin... Muttei sen enempää!

Ravintolassa syöminen on haasteellista, jos yrittää keventää, sillä tämäkin annos oli paperilla ihan kevyenoloinen, mutta todellisuudessa jotain aivan muuta. Turhia hiilarihöttöjä ei sentään tullut syötyä, joten ehkä se hieman kompensoi tuota rasvan määrää... Tänään oonkin sitten ihan mielelläni vetänyt vähän vähärasvaisemmin. Lounasta en tänään syönyt ollenkaan, koska nukuin niin pitkään, että söin vielä aamupalaruisleipääni lounasaikaan! Päivälliseksi tehtiin sitten miehen kanssa taas aivan älyttömän hyvää kasvisruokaa, laitan reseptiä jakoon tuonnempana... :)

Nyt mua jännittää, että mitä vaaka sanoo huomenna. Olen täysin varautunut jopa plussatuloksiin, sillä onhan tämä viikko mennyt syömisten puolesta vähän sieltä tännepäin, myönnän sen. Kyllä mua silti harmittaa, jos joudun plussia tuonne sivupalkkiin kirjaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti