torstai 9. tammikuuta 2014

Kiusausten taltuttamista ja terveellisiä välipaloja

Oon ollut niin väsynyt viimeiset pari päivää! Loma todellakin on ohi. Parin huonosti nukutun yön jälkeen tuntuu samalta, kuin arkea olis jatkunut jo kuukausia. Tälleen väsyneenä oon aina ollut kaikkein alttiimmillani mässäilylle. Se taitaa olla ihan biologiaa ja tutkimuksinkin todistettua, että väsyneenä ihminen himoaa enemmän ruokaa, etenkin hiilareita, jotain sellaista, jolla energiatason saisi nostettua nopeasti. Nämä kaksi päivää on kuitenkin syömisten osalta menneet mitä mainioimmin! Eilen illalla himoitsin riisipiirakoita, mutta pidin pintani ja otinkin luonnonjogurttia iltapalaksi. Tänään eteeni kannettiin pullaa ja minttusuklaakakkua ja punaviiniä, mutta annoin muiden herkutella ja oikeesti ihan hyvillä mielin hörpin itse kahvia. NO OKEI. Pienen lusikallisen maistoin kakkua. Mutten enempää..!

Tänään oli ensimmäinen koulupäivä loman jälkeen. Pakkasin aamulla laukkuun mukaan hedelmää ja pienen rasiallisen pähkinöitä ja aion jatkaa samaa rataa jatkossakin. Opettelen syömään terveellisiä välipaloja pitkin päivää, ettei illalla tarvitse nääntyneenä turvautua lähimpään kaloripommiin.




Kuvissa eilen lounaaksi ja tänään päivälliseksi nautittua tofu tikka masalaa (ei näytä kummoiselta, mutta oli hyvää!) ja tämänpäiväinen lounaskeitto (tomaattinen kasvis-papu) koulussa. Välipalaksi ennen kaupungille asioille ja kahvittelemaan lähtöä vetäisin raejuustoa muutamalla viinirypäleellä höystettynä. Yllättävän hyvää! Mies nauraa, että "meidän oma pikku-bodari" kun lusikoin raejuustoa kitusiini ;) Krhm ehkä ei niin pikku-. Tai niin bodarikaan, sillä makuuni liian happaman maitorahkan suhteen luovutin heti alkuunsa, not my thing. Mutta luomuappelsiini! Jos appelsiinia ostatte, niin ostakaa näitä pieniä luomuversioita. Niin paljon enemmän makua kuin niissä jättimolluskoissa.

Siinäpä taas vähän syömishöpötyksiä. Pidän tarkempaa ruokapäiväkirjaa itselleni ja taidan jatkossa tänne blogin puolelle kirjailla vähän suurpiirteisemmin näitä syömisiä. Todennäköisesti tutkin aiemmin ylös laittamiani syömisiä jossain vaiheessa uudelleen ja sitten voin kirjoitella fiiliksiäni ja yhteenvetoa niistä tännekin :) Mahdolliset repsahtamiset haluan rehellisesti kertoa myös. Repsahtamisenpelotkin.

Tältä erää kuitenkin vain ruodussa pysymistä, jee! Jo viikko keveyttä takana, eikä todellakaan tee edes tiukkaa. 

Huomenna onkin sitten se punnitusaamu, jännittävää.

4 kommenttia:

  1. Mullakin on noita pienempiä appelsiineja kotona, ja allekirjoitan tuon, että ovat parempia! Voittaa jopa mandariinit.

    VastaaPoista
  2. Hyvä kun oot pysyny tiukkana! On kyllä sellanen voittajafiilis, kun on pysynyt ruodussa! :)
    Mulla auttaa herkkuhimoihin kyllä jo se kun tiedän, että jos repsahdan, niin sitten joudun kertomaan siitä blogissani :D tosin vielä niitä himoja ei ole pahemmin tullut, niitä odotellessa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon itse kans huomannut sen, miten blogi livahtelee ajatuksiin aina ateriaa suunnitellessa, että syö sitten sellaista, mistä kehtaa täälläkin kertoa :D Pahat herkutteluhimot oon minäkin onnistunut vielä välttämään. Toivottavasti pysyy mahdollisimman kauan poissa meiltä molemmilta!

      Poista