lauantai 4. tammikuuta 2014

Neiti Hyvinsyönyt esittäytyy

Täällä yks pitsa- ja sipsiaddikti terve! Näin ensimmäisen blogimerkinnän kunniaksi ois hyvä kai esitellä itsensä?

Olen amk:ssa opiskeleva, pian 27 vuotta täyttävä nuori nainen. Asustelen Tampereella ihanan mieheni kanssa ja vapaa-ajalla nautin hyvästä musiikista, ruoasta, kahviloissa löhöilystä, kävelyistä, tv-sarjamaratooneista ja kavereitteni seurasta niin usein kuin mahdollista.

Olen aina ollut herkkusuu, pienestä asti. Syödä oon tykännyt silloin kun on ollut aihetta juhlaan ja iloon, silloin kun on ollut tylsää ja silloin kun on surettanut. Rakastan hyvää ja monipuolista ruokaa, tykkään syödä sitä paljon ja tykkään tehdä sitä myös itse. Raikkaat salaatit, kasvisruoat, vihannekset, hedelmät, marjat, kaikki ne ovat suurta herkkuani, mutta valitettavasti myös epäterveellisempi muona on maistunut. Erityisesti viimeisen vuoden sisällä rasvainen, suolainen ja hiilari- sekä lisäainepitoinen ravintola-, nouto- ja muu ruoka on uponnut liiankin hyvin. Jopa koulun ruokalassa oon liian helposti lipsunut siihen epäterveellisimpään ja rasvaisimpaan vaihtoehtoon! Olo on ollut huono, koska oon syönyt huonosti ja niin fyysinen kuin henkinenkin huono olo ja tyytymättömyys omaan itseen on entisestään ajanut piittaamattomuuteen ja epäterveellisen ruoan pariin. Tunteeko joku toinenkin tuon noidankehän..?




Joulun alla kävin lääkärissä ja samalla pitkästä aikaa vaa'alla. Painoa oli vajaan vuoden aikana kertynyt liki 12 kiloa ja vaaka näytti nyt lukemaa 93. Luku pysäytti, koska en ole koskaan aikaisemmin painanut yli yhdeksääkymmentä kiloa. Myös painoindeksi oli salakavalasti pompannut lievän ylipainon puolelta merkittävään ylipainoon. Vaikka olinkin voinut huonosti jo pidemmän aikaa, oli tuo tieto painonnoususta se kunnollinen nyrkinisku naamaan ja jo pitkään odotettu herätys horroksesta. Näin ei voi jatkua! Haluan olla terve ja onnellinen. Pitää itsestäni parempaa huolta.

Myös henkinen minäni on kärsinyt kolhuja huonojen elintapojen takia. Oon omalla kohdallani huomannut, että on oikestaan mahdotonta olla elämäänsä tyytyväinen, iloinen, pitkäjänteinen ja energinen, jos syö päin mäntyä. Siksi otan ilolla vastaan sellaisen haasteen, johon kuuluu, että syödään kevyesti, terveellisesti ja monipuolisesti ja katsotaan, millaisia vaikutuksia tällä on mieleen ja energiatasoon. Niin kuin vaikkapa ihoon, hiuksiin ja tottakai siihen painoonkin!

Liikunnan riemu on jäänyt aina hiukan epämääräiseksi käsitteeksi minulle (hikirääkki ei houkuttele ja sohvaan on niin helppo jumahtaa), mutta sitäkin olen tänä keväänä lähdössä innostuneena etsimään. Olen aikaisemmin pystynyt pitämään kuntoani enemmän koholla fyysisen työn ja hyötyliikunnan avulla, mutta nyt minulla ei elämässäni noita oikein ole ja olo on hieman avuton. Jumppaan ja joogaan on kuitenkin ilmottauduttu jo! Miten niiden kanssa käy, siitä lupaan raportoida blogissani myös.




Blogin päätin perustaa tähän elämäntapamuutokseni ohelle lähinnä inspiraation, motivaation ja vertaistuen toivossa. Tajusin myös tarvitsevani jonkun paikan, johon voin vapautuneesti purkaa tuntojani tästä remontista. Olen jonkun verran tutustunut muiden samalla matkalla olevien blogeihin ja saanut niistä todella paljon kimmoketta omaan haasteeseeni vastaamiseen ja vanhojen, huonojen elintapojen kukistamiseen. Voisin jossain vaiheessa listata lemppariblogejani tuohon blogin sivupalkkiin.

No olisikohan siinä jo ollut esittäytymistä tarpeeksi. Kiva kun oot eksynyt blogiini ja toivottavasti tahdot tulla vielä uudestaankin! Palaillaan pian ainakin yhden hyvän ruokavinkin ja muiden tunnelmien kera! :)

- Alli

9 kommenttia:

  1. Heippa! Luin esittäytymisesi ja täytyy sanoa, että nyt kuullostaa niin tutulta! Itsekin olen kaikkiruokainen, en niinkään perso makealle vaan rasvaiselle ruualle. Täälläkin painoindeksi on ylittänyt tuon merkitävän ylipainon rajan, eikä sen pudottamista helpota vähäinen kiinnostus liikuntaan (ainakin tällä hetkellä). Ja samoista syistä olen blogin kirjoittamisen aloittanut kun sinäkin :) Lukulistalle meni!

    http://noanyexcuse.blogspot.fi/

    Carol

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helou! Kiva kuulla, että siellon kohtalotovereita. Kävin selaamassa sunkin blogiasi ja vaikutti tosi hyvältä! Huomasin, että ollaan jopa aivan samasta syystä aloitettu elämäntaparemppa vasta 2.1. ;D Toivon, että saadaan vielä kokea tuo liikunnan riemu molemmat! Tärkeintä on varmaan löytää se oma juttunsa, eikä pakottaa itseään lenkkipoluille tai punttisalille, koska "muutkin nyt tekee niin, se on muodikasta ja coolia" jne. Maailmassa kun on vähän muitakin tapoja harrastaa liikuntaa.. :) Tsemppiä sulle, kiva kun liityit lukijaksi!

      Poista
  2. Joo 1.1 olis ollut aika ikävä aloituspäivä, parempi näin :) haluaisin aloittaa uinnin mutta uimahallissa keikistely ei vielä tällä olemuksella houkuttele, muuten tykkäisin tosi kovasti. Ehkä sitten kun on pudonnut jokin tietty kilomäärä niin alkaa se urheilu maistumaan eri tavalla :) tsemppiä sinnekin!

    VastaaPoista
  3. Hyppään mukaan lukemaan! :)

    VastaaPoista
  4. Moikku! Blogisi vaikuttaa tosi kivalta. :) Oikein hyvää uutta vuotta sinulle ja tsemppiä taipaleellesi! Blogin pito on oiva apu laihdutuksessa, varsinkin kun on monta "kollegaa" samassa veneessä. Laitan blogisi lukulistalleni! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti ^^ Ja oikein hyvää uutta vuotta myös sulle ja iiisot tsempit myös, tottakai! Oon kyllä jo aivan ihastunut tähän yhteisölliseen meininkiin mikä näissä painonpudotusblogeissa vallitsee, varmasti on apua uusien elämäntapojen omaksumisessa tästä vertaistuesta :) Ps. Itselläs on kiva blogi!

      Poista