tiistai 4. helmikuuta 2014

Resepti: Hummus ja paahdetut uunikasvikset



TAAS kikherneitä, mut minkäs teet, kun ne on niin hyviä! Kasvismaailman yks parhaita protskunlähteitä, ainakin makunsa ja käyttömahdollisuuksiensa puolesta ja ainakin minun mielestäni :) Hummuksessa kikherneet ovat vieläpä oikein erityisen elementissään. Kikherneiden lisäksi tahini, eli seesaminsiementahna on merkittävä ainesosa hummuksessa, mutta oikein maistuvaa hummusta olen onnistunut saamaan aikaiseksi myös ilman tahinia. Jos tahini on ennaltaan tuntematon juttu, niin rohkeasti vaan testaamaan, ainakin isommista ruokakaupoista sitä löytyy.

Hummusta saa kaupasta ostettua valmiinakin, mutta itse peukutan ehdottomasti tätä omatekoista, koska se on hirmu hyvää ja hirmu helppoa ja nopeaa tehdä! Hummus sopii hyvin vihannestikkujen dippailuun tai levitteeksi leivän päälle. Tällä kertaa innostuin testaamaan, että kuinkakohan tuo herkku toimisi uunikasvisten kaverina. Ja niin hyvinhän se toimi, että halusin ehdottomasti vinkata teillekin! :)


Hummus

Tarvitset:
tölkillisen (n. 250 g) esikäsiteltyjä kikherneitä
1 rkl (luomu)tahinia
1 rkl (luomu oliivi)öljyä
3 rkl sitruunanmehua
2 valkosipulinkynttä kuorittuna (jos et oo niin fani, niin yksikin riittää!)
juustokuminaa maun mukaan
(koristeluun persiljaa)

Tee näin:
Valuta ja huuhtele kikherneet. Laita kaikki ainekset sekaisin ja soseuta tahnaksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Valmista!




Paahdetut uunikasvikset (pellillinen)

Voit varata vaikkapa:
yhden palsternakan
yhden ison porkkanan (tai pari pientä)
8 tuoretta ruusukaalia
yhden suippopaprikan (tai mitä tahansa muuta paprikaa)
yhden sipulin
muutaman valkosipulinkynnen
hampunsiemeniä (tai mitä tahansa muita siemeniä)
1 rkl (luomu oliivi)öljyä
1 rkl balsamicoa
mausteita (esim. yrttisuolaa, timjamia, mustapippuria)

fetajuustoa

Tee näin:
Paloittele kasvikset. Puolita ruusukaalit, kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Levittele kasvikset pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle siemenet, mausteet, lorauta sekaan öljy ja balsamico, sekoittele hieman käsin. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Nostele valmiit kasvikset pelliltä salaattipedille lautaselle ja murustele fetaa päälle. Nauti omatekoisen hummuksen kera! :)


4 kommenttia:

  1. Mulla rupes kuola valumaan kun luin tätä postausta! Millonkohan mäkin jaksaisin käyttää sen verran aikaa tohon ruoan tekemiseen että tämmösiä syntyisi? Nam!

    Hummus on mulle kyllä tuttu juttu, mutta aina niitä kaupan valmiita sörsseleitä vetelen.

    -Kaukaa Kaunis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa, suosittelen! Vähänhän tuo pilkkomiseen ajan varaamista vaatii, mut on todellakin sen arvoista :) Ja hummukseen ei vaadita sit edes sitä ajan varaamista ^_^

      Poista
  2. Voi että, näyttää tosi hyvältä! Oon niin kateellinen... sekä näistä aina niin ihanista kasvissapuskoista, että tosta sun älyttömän upeasta pudotuksesta! Huoh. Olehan siis tyytyväinen onnistumisistasi :) Tsemppilöitä myös toivottelee Hilda.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oli niin yksinkertaisen hyvää, että meinasi itku päästä :D Maut kohdillaan! Äläkä suotta ole kateellinen, kaikille tulee hyviä kausia ja vähän huonompia. Olis kiva tietää, että miten siellä sujuu..? :) Kiitos tsemppilöisistä, iso satsi sitä samaa takas sinne!

      Poista