perjantai 17. tammikuuta 2014

Paino alas ja fiilis ylös

Tittididii... Tänään aamulla astuin vaa'alle, joka antoi lukemaksi 88,8. Siis 1,4 kg pudotusta viime viikkoiseen! Ja yhteensä 4,2 kg oon keventynyt vuodenvaihteen jälkeen :) Kaiken kukkuraksi takaisin kasilla alkavaan lukuun. Olenko iloinen ja ylpeä? No totta hitossa!!

Kovasti oonkin kyllä keskittynyt opettelemaan syömään oikein, säännöllisesti, aamusta iltaan kohti keventäen jne. ja se näköjään kannattaa. Enkä usko, että viikon aikana harrastetuilla liikunnoillakaan on ollut negatiivista vaikutusta tähän painoasiaan.

Meinasin avautua, että toissailtana repsahdin puolikkaaseen pussilliseen nuudelia... sit rupesin miettimään, että voiko tuota edes repsahtamiseksi kutsua?




Lounaaksi oo saanut ihan hyvin mielin syödä tällaisia mättökasoja. Siis terveellisiä mättokasoja, koska rehut ovat olleet pääosassa! On tuolla jossain alla myös vähän täysjyväpastasalaattiakin. Lämpimänä ruokana juusto-kasvisgratiinia.




Tuossa pari tyypillistä päivällisruokaa menneeltä viikolta. Löysin Prismasta naudan luomujauhelihaa, jossa oli vain 5 % rasvaa! Tuo jälkimmäinen on miehen loihtimaa, mausteista kikherne"hässäkkää", johon tuli siis vain oliiviöljyssä kuullotettua sipulia, valkosipulia, kikherneitä, tomaattimurskaa ja mausteita (oli niin hyvää, ettei jäänyt tuohon puolikkaaseen kipolliseen, on hyvä ottaa ekaks vähän vähemmän niin saa sitten santsia ;)) ja herkku syötiin paahdetun ruisleivän kera. Tein taas levitettä raejuustosta ja tuorejuustosta, tällä kertaa sitä aurinkokuivattu tomaatti -versiota :) Suosittelen testaamaan! Maailman yksinkertaisimman ohjeenhan julkaisin blogissani jo aiemmin.

Saattaa mennä vielä kuukausikin, ennen kuin pääsen jatkotutkimuksiin sen viimeksi mainitsemani kilpirauhashomman kanssa ja oonkin nyt päättänyt, etten todellakaan aio käyttää kuukautta asian murehtimiseen, koska eihän se auta yhtään mitään. Mies on tsempannut mua ihanasti tässä ja hyvää teki myös eilen vietetty ilta tyttökavereiden kanssa. Kevyt linja kävi kavereillekin ja kokattiin kana-fetasalaattia päivälliseksi. Illan mittaan päädyin juomaan yhden lasillisen kuivaa valkkaria, vaikka olinkin alustavasti päättänyt, etten nyt ainakaan tammikuun aikana joisi yhtään alkoholia. En ole alkoholin suurkuluttaja tai ylipäätään koskaan lääkinnyt itseäni alkoholilla, mutta voi pojat kun teki hyvää se lasillinen! Vain yksi tarvittiin siihen, että rentouduin ja ahdistavat terveydentila-ajatukset väistyivät mielestä. Todellakaan en aio ottaa huonoa omatuntoa siis tuosta.

Olen jo pitkään ollut sellainen on/off-tupakoitsija (eiliseen mennessä olin tainnut tämän vuoden aikana polttaa kahdet hermosavut?) ja eilen illalla poltin kolme tupakkaa, onneksi vain kolme. Tänään herätessä oli kuitenkin olo, kuin olisi mennyt aski illan mittaan, pthyi! Sori kroppa, tiedän, että oot tottunut nyt paremmalle, lupaan yrittää olla tekemettä tätä sulle toiste.

Siinä! Rehellisyyden nimissä onnistumiset ja pikkurepsahdukset kerrottuna :) Tänään mulla on perjantaiseen tapaan vapaapäivä ja ajattelin hyödyntää sen lähtemällä ulkoilemaan valoisan aikaan. Iltapäivällä sitten joogaan!

6 kommenttia:

  1. Vautsi mitä pudotusta! Oon ihan kateellinen, mutta kyllä mäkin täältä tulen perässä... :) Hyvän näköisiä myös nuo ruuat! Älä turhaan mieti ja murehdi niitä tulevia tutkimuksia ynnä muuta, kun se ei kerran mitään auta. Murehdit vasta sitten, jos jotain murehdittavaa tulee eteen, nimim. kokemusta on. Tsemppiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis tsempistä! :) Ja kyllä yllätti itsenikin tuo pudotus positiivisesti, kun en ole edes joutunut näännyttämään itseäni tai mitään. Mut kai sitä on sitten oikeita valintoja osattu tehdä :) Isot tsemppitoivotukset sinnekin vielä!

      Poista
  2. Osaatko yhtään sanoa kauanko tuo tuorejuusto systeemi säilyy? :) Pakko kokeilla tota kikherne hässäkkää !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No itse päättelin, että jos niitä aineksia nyt ei tekovaiheessa kauhean pitkään seisota lämpimässä, niin varmaan se sörsseli säilyy sinne asti minne juustoilla on viimeiset käyttöpäivät muutenkin, raejuustohan se taitaa olla nopeimmin pilaantuva ainesosa tuossa, niin sen mukaan voi katsoa säilyvyyden :) Meillä onneksi mieskin tykkää tuosta, niin ei oo huolta, että jäis pitkäksi aikaa jääkaappiin kuleksimaan ;)

      Poista
  3. Hurjasti onnea hienosta tiputuksesta! :)

    VastaaPoista