perjantai 24. tammikuuta 2014

Terveellistä laskua

Punnituspäivääää! Paino tänään 88,3 kg eli 0,5 kg lasku viikontakaiseen. Paljon pienempi, kuin edellisen viikon lasku, mutta täysin odotettavissa oli :) Ja olen tyytyväinen! Joku pieni piru koettaa koko ajan kuiskuttaa korvaan, että tuo olisi liian vähän, koska olen joskus aiemmin onnistunut laihduttamaan viikko kilossa -tahdilla. Niin, ja kuinkas siinä laihdutusrupeamassa sitten kävikään? Kahdeksan kiloa tippui, mutta lopulta tuli niin kova nälkä, että piti ruveta syömään ja kilot tulivat lisineen takaisin. Noin niinku pähkinänkuoressa.

Siispä, terveellinen, puolen kilon lasku viikossa on tällä kertaa tavoitteeni. On tutkittu juttu, että rauhallisesti ottamalla saadaan todennäköisimmin niitä pysyviä tuloksia ja elämänpituinen muutos elämäntapoihin. Pitää vielä näyttää sille korvaan kuiskivalle pirullekin, että näillä varmasti hyvä tulee ;)




Kuvituksena taas vähän syömisiä eiliseltä. Lounaan söin tällä kertaa kotona ja lounassalaattiini eksyi napoli-salaattisekoitusta, tomaattia, avokadoa, kevyt-fetaa ja itse maustettua broiskua. Sitruunanmehua, mustapippuria, tilkka oliiviöljyä ja balsamietikkaa. Jälkiuuniruispala tuorejuustolla. Päivälliseksi mies teki ihanaa katkarapu-kasviswokkia, syötiin tattarin kanssa. Mulla oli paha tattarikammo erään vuosien takaisen epäonnistuneen puurokokeilun takia, mutta tuolleen lisukkeeksi keitettynä se ihan oikeasti toimii! Tattarissa on paljon kuituja ja proteiinia ja ymmärtääkseni se on muutenkin tosi terveellistä. Näiden pääaterioiden (ja aamupalamunavoileivän) lisäksi söin hedelmiä ja join vihreää teetä välipaloiksi ja iltapalaksi. Jouduin jopa vähän houkutuksille alttiiksi illalla, kun nälkäisenä päädyin kaupunkiin kyläilylle saapuneen äitini ja mieheni kanssa Amarilloon (minkä listalta ei tunnetusti löydy mitään kevyttä), enkä loppujen lopuksi sitten tilannut mitään. Join ison tuopillisen vettä ja söin ehkä viisi-kuusi nacholastua salsakastikkeella, that's it! Eikä tuo syömättömyys edes haitannut kun tiesin, että kevyt iltapala odottaa kotona :) Enkä nyt huijaa..! Mun oli ihan oikeasti helppo olla ilman niitä ravintolamättöjä, ihan ihmettelen tätä itsekin.




Tänään on kuitenkin tiedossa sellainen ilta, että mennään äitin kanssa oikein kunnolla syömään ja päätettiin jo eilen, että sitten kyllä syödään ihan mitä halutaan! Aah ihanaa :) Ehkä sitä voi itseänsä kolmen viikon tsemppailun jälkeen vähän jo palkitakin. Pidetään nyt tämän kerran ruoat ennen iltaa vaikka vähän kevyempinä.

Nyt liikkumaan! (Ehkä mun toissailtaisen tehotreenin jäljiltä edelleen kolottavat lihakseni vain huutavat, että "tätä lisää"..? :D)

2 kommenttia:

  1. Upeasti toi sun pudotus kyllä menee. Mulla meni ekaan viiteen kiloon varmaan joku +2kk. :D Mutta enpä silti valita. -15 kiloa 8 kuukaudessa (no okei, yhdeksässä, koska jouluna kerrytin neljä turvotuskiloa ja ne nyt tipahti nopeasti n. kuukaudessa ja ollaan samassa painossa, kuin ennen joulua :p) on oikein hyvä saavutus - varsinkin mun elämäntavoilla. Koska mulle elämäntapamuutos tarkoittaa sellasta ruokavalioa, jota pystyn koko loppuelämäni syömään. Enkä taatusti elä ilman suklaata tai makkaraa. Nimim. saatoin syödä eilen donitsin eikä edes vituta. :D (Koulussakin saattoi olla eilen ja tänään pannaria.) Kuhan kalorit pysyy kurissa niin hyvin menee. Hitaasti mutta varmasti.

    Joo, ei ehkä pitäis kirjoittaa herkuista, kun himot yltyy. Pitäs vaan lähteä uimahallille, mutku vesi on kylmää ja ulkona on kylmä ja tää asuntokin on kylmä ja haluisin vaan kuumaan suihkuun ja peiton alle. On tää rankkaa tää elämä. Ilman HeiaHeian liikuntaspurttia en ees ajattelis hallille menoa, mutta kai sitä täytyis tällekin viikolle saada 6h liikuntaa täyteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on hyvä asenne tähän elämäntapamuutosasiaan ja painonlaskukin näyttää sun kohdallasi tapahtuneen just silleen hitaasti mutta varmasti -tyyliin, mitä itsekin tässä havittelen :)

      Mulla jäi nuo liikuntaspurtin tunnit viime viikolta vähän vajaiksi, mutta ekan viikon ylitys ehkä vähän kompensoinee..? ;D Kyllä mullakin ois kova into saada se 24h neljältä viikolta täyteen :)

      Poista