torstai 3. huhtikuuta 2014

Resepti: Vegaaninen hampurilaisateria




Huhhuh! Nyt olisi jaossa sellainen herkkuresepti, että oksat pois. Kyse ei ole mistään kuivasta ja kokorasvattomasta tai -hiilarittomasta annoksesta, mutta hakannee terveellisyydessä kaupan einekset tai snägäri-hamppariateriat mennen tullen ;) Soijaburger kevyellä vegaanisella kastikkeella ja kotitekoisilla ranskanperunoilla siis, olkaa hyvät! Hampurilaispihvien ohjeeseen sain inspiksen Chocochilin soijarouhepullareseptistä.


Soijarouhepihvit (n. 6 kpl)

• 2,5 dl soijarouhetta
• 1 kasvisliemikuutio
• 4 dl vettä
• 1 dl sämpyläjauhoja
• 0,5 dl kaurahiutaleita
• 1 rkl perunajauhoja
• 1 sipuli
• 1 valkosipulinkynsi
• mausteita, esim. paprikajauhetta, juustokuminaa, mustapippuria, jauhelihamaustetta...
• öljyä paistamiseen

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää kasvisliemikuutio ja soijarouhe, ota pois levyltä ja anna turvota kannen alla n. 10 minuuttia, kunnes kaikki neste on imeytynyt rouheeseen.

Silppua sipuli ja valkosipuli. Sekoita sipuli, valkosipuli ja kuivat aineet sekä mausteet soijarouheeseen ja anna vetäytyä jääkaapissa n. puoli tuntia.

Muotoile massasta pihvejä ja paista miedolla lämmöllä kaikessa rauhassa öljyssä pannulla kypsiksi.




Hampurilaiskastike

• maustamatonta soijajogurttia
• chilikastiketta
• ketsuppia
• ripaus sokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään, maistele ja maustele maun mukaan!




Kokoa hampurilainen haluamallasi tavalla! Omaani laitoin pihvien, kastikkeen ja ketsupin lisäksi rukiisen sämpylän väliin salaattia, babypinaattia, etikkakurkkua ja neljäsosan avokadosta. Ja kylkeen sitten niitä ranuja...


Ranskanperunat uunissa (Gordon Ramsayn tapaan)

• perunaa
• rypsiöljyä
• mausteita, esim. valkosipulia, paprikaa, timjamia, mustapippuria...

Pese perunat huolellisesti ja pilko sitten tikuiksi. Keitä vettä kiehuvaksi, lisää ripaus suolaa ja keitä perunatikkuja kiehuvassa vedessä n. 6 minuuttia. Valuta perunatikut ja halutessasi kuivaa talouspaperilla. Sekoita tikkujen joukkoon öljy ja mausteet, levittele pellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.




Niiin sairaan hyvää! Hyvin maustettuina soijarouhepihvit menevät miltei täysin "oikeista" hampurilaispihveistä. Kokeile vaikka ite, jos et usko ^_^

6 kommenttia:

  1. Löysin blogiisi vastikään, ja voi mikä onni! Ihania kuvia, hyvää tekstiä, huumoria ja paljon ruokavinkkejä! Olen kaavoihini kangistunut lakto-ovo-piscovegetaristi, ja löysin roppakaupalla uusia ruokia kokeiluun! Ja kun täälläin olisi tarkoitus tuota painoa saada pois... Energistä kevättä! -Kieloeveliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi jee! Kiitos kaunis kivasta kommentista, lämmitti kovasti mieltä ^_^ Ja aina on kiva kuulla, että reseptivinkeistä on jollekulle hyötyä. Valoisaa ja kivaa kevättä sullekin! :)

      Poista
  2. IHANAAAAAA! Pysyykö noi pihvit hyvin kasassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka tuossa paistinpannukuvassa näkyykin yhdestä pihvistä irronneen pieni pala, johtui sen irtoaminen paistajan liian hätäisistä liikkeistä, ei pihvimassasta ;D Kannattaa antaa massan vetäytyä jääkaapissa vähintään tuon puoli tuntia ennen paistamista, auttaa oikeanlaisen rakenteen saavuttamisessa. Oon itse ollut aikaisemmin liian hätäinen ja ruvennut paistamaan pihvejä samantien ja ovat silloin kyllä hajonneet aika helposti...

      Poista
  3. Nälkä herää! Täytyy varmaan itsellekin ostaa soijarouhetta kaappiin. Oon vähän suunnitellut, että söisin yhtenä päivänä viikossa vain kasvisruokaa. Katsotaan, miten suunnitelma lähtee etenemään! Tää oli ainakin ihan älyttömän herkullisen kuuloinen ja näköinen resepti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soijarouhe on kyllä tosi jees lihan korvaaja! Aminohappokoostumus on hyvin lähellä lihan vastaavaa :) Jos linssi-/papu-/herneruokia teet, niin muista syödä samalla aterialla kokojyväviljaa jossain muodossa, muodostavat yhdessä hyvän aminohappokoostumuksen nekin, mutteivat erikseen riitä. Nimim. vegaanijutut alkaa oleen hallussa ja silleen :>

      Poista