keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Resepti: Kasvissosekeitto

Kasvissosekeitto on yksi ikilemppareista. Kevyttä, mutta täyttävää ja variaatioita on niin monta kuin jaksaa keksiä. Tässä yksi:




Tällä kertaa keittoon päätyi siis purjoa (n. 10 cm palanen ja vähän myös vihreästä päästä), keskikokoinen kukkakaali, kaksi (vai kolme..?) porkkanaa, pikku pala palsternakkaa, desi punaisia linssejä protskua tuomaan ja n. 1,5 dl 7% kasvisrasvasekoitetta. 

Lorauta kattilan pohjalle n. 1 rkl öljyä ja kuullota viipaloitua purjoa hetkinen. Lisää sitten linssit ja loput paloitellut kasvikset, vettä niin, että kaikki juuri ja juuri peittyy ja lopuksi (puolikas) kasvisliemikuutio ja muita mausteita maun mukaan. Itse lisäsin sekaan jääkaapista löytyneen punaisen currytahnan jämän ja vähän perunamaustetta. Anna porista kannen alla, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Nosta keitto liedeltä ja ota ennen soseuttamista talteen liemi. Soseuta keitto ja lisää sekaan kasvislientä niin kauan, kunnes keiton koostumus on mielestäsi sopiva. Lisää lopuksi soseutettuun keittoon kasvisrasvasekoite ja kuumenna. Maistele ja maustele halutessasi vielä.




Ja eikun ääntä kohti! Itse ainakin tykkään syödä raejuustoa kasvissosekeiton kaverina, tulee vieläkin täyttävämpää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti