tiistai 25. helmikuuta 2014

Terveellinen tiistai

Tänään päätin kuvata päivän syömiset ja onnistuinkin kuvaamaan kaiken yhtä tummaa suklaapalaa lukuunottamatta :D Miltei täydellinen suoritus siis..! Päivä on kulunut koulutöitä vältellessä, siis ainakin siivotessa ja alkuillasta käytiin vielä miehen kanssa kävelylenkillä ja uimassa. Tällä kertaa oli vähän tympeetä, koska hallissa oli paljon porukkaa ja altaassa todella ahdasta. Taitaa ne arkiaamupäivät sopia meikäläiselle paremmaksi uintiajankohdaksi, kun on rauhallisempaa :) Onneksi tämä nyky-amk-opiskelu on niin opetuksetonta, että joutaa hallille usein myös päiväsaikaan. 45 minuuttia onnistuin polskimaan altaassa ja sen jälkeen otin saunassa oikein raivolöylyt. Ei ollut muita saunojia, niin sai oikein huoletta viskoa vettä kiukaalle! Sauna on paras palkinto sille, että saa roudattua itsensä uimaan, sanokaa mun sanoneen. Saattaa uni tulla aika hyvin ensi yönä, nytkin olisin jo täysin valmis painumaan peiton alle... mutta niin, ne ruoat ensin!




Aamupala oli tänään säälittävän pieni, tiedän sen... Sitruunavesi (kuvassa tosin jäljellä enää tyhjä tuoppi :D), vihreää teetä, hapankorppu goudasiivulla ja D-vitamiinit.




Kun mies heräsi, teki hän itselleen aamupalaksi ja mulle lounaaksi banaanilettuja. Näyttää tosi epäilyttävältä kuvassa, mutta oli hyvää, uskokaa pois! Päätettiin tällä kertaa lisätä pakkasesta vähän mustikoita taikinaan ja letuista tuli vähän tuommoisia tummia väritykseltään ja hieman hajoavia, mutta oikein maukkaita silti :) Omaan lettusatsiini tuli 1 luomukananmuna, 1 banaani, mustikoita, tyrnirouhetta ja hampunsiemeniä. Ei siis lainkaan lisättyä sokeria. Letut mies paistoi rypsiöljyssä. Kaverina teelusikallinen sokeritonta maapähkinävoita, oli hyvä kombo! Lettujen kanssa join kupillisen luomukahvia rasvattomalla luomumaidolla.




Koulutehtävien tehokkaan välttelemisen Hyvän musan tahtiin joraamisen, tiskaamisen ja imuroimisen jälkeen tuli nälkä ja söin välipalaksi desin maustamatonta jogurttia ja purkillisen mangopilttiä. Vähän tämän jälkeen join myös kupillisen vihreää teetä.




Jos mulla on vapaapäivä ja rauhallista, omaa aikaa, tykkään laittaa ruokaa ajan kanssa. Tänään tein jo vähän aikaa testaamistaan odottanutta malesialaista kasviscurrya tätä ohjetta mukaillen. Tuo oli aivan tajuttoman hyvää! Maltoin sentään jättää syömisen vain yhteen kipolliseen... :) Mutta näin currya jäi vielä huomiseksikin, jee! Olen jo pitkään yrittänyt tehdä hyvää currya siinä onnistumatta, mutta nyt vihdoinkin natsasi, suosittelen siis testaamaan ohjetta, jos yhtään kiinnostus heräsi.




Olen huomannut, että ruoka, jota liikunnan jälkeen useimmiten himoitsen, on niinkin simppeli eväs kuin munaleipä, eikä tämäniltainen uintireissu ollut poikkeus. Laitoin ruisleivälle kananmunan ja juuston lisäksi eilisestä salaatista ylijäänyttä linssi-pestosekoitusta.

Siinäpä ne tämän päivän syömiset! Sitä suklaapalaa lukuunottamatta... ;) 1400 kaloria ja rapiat päälle. Ei ihan onnistunut keventäminen iltaa kohden, mutta toisaalta aktiivisuuskin kasvoi päivän edetessä, että liekö tuo niin paha..? Nyt mun aivot sanoo tööt, unille siis. Öitä!

4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen curry!

    Luomu <3

    VastaaPoista
  2. herkullisen näköinen postaus. Tuli melkein paha mieli kun itse jouduin syömään kaikkea muuta kuin herkullista ruokaa *nyyh*

    Mutta pakko takertuu vähän tuohon sun ruoan määrään. Kalori määrät on minusta kyllä aika alhaiset. Harrastat kuitenkin aktiivisesti liikkumista niin sulla olisi kyllä varaa nostaa kalorimäärä ja santsata lisää sitä curry-ruokaa ;) en kokisi siinä mitään omatunnontuskia laisinkaan. Itseasiassa nostaisin aika roimasti energian saantiasi väh. sinne 2000kcal. Muistan kyllä kun seurasin itse kiloklubin kautta kaloreita niin mullakin jäi helposti ( ja jää nykyäänkin helposti) kalori määrät liian alhaisiksi. Olo tuntui aina hyvältä ja ei ollut nälkä tiettyyn pisteeseen asti. Mä en kyllä liikkunut käytännössä laisinkaan, enkä kyllä vieläkään jaksa mitään liikuntaa harrastaa. Mutta laihiksenkin aikana elimistö tarvitsee energiaa tai muuten paino alkaa vaan mennä sieltä lihasten kautta. Mutta tämän kaiken varmasti jo tiedätkin, eikä ole tarkoitus alkaa valistamaan.

    Anteeksi jos tää kommenti on kuitenkin varpaille astumista. Ei ole tarkoitus pahoittaa mieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentistasi! Kirjoitat täyttä asiaa, täytyy se myöntää :) Oon joskus aikaisemmin pudottanut painoa harrastamatta liikuntaa sen kummemmin ja siltä ajalta on jäänyt jotenkin tuo 1500 kalorin rajapyykki kummittelemaan (joskus jonkun aikaa laihduttelin tyhmyyksissäni jopa alle 1000:n kalorin päivätavoitteella... se ei päättynyt hyvin, kuten arvata saattaa), enkä meinaa pystyä päästämään siitä irti! Kyllähän sen tiedän, että saisin syödä enemmän, etenkin niinä päivinä kun liikun, mutta tuo kaloreiden kyttäys saa mulla aikaan juurikin sen, että tulee tosi hyvä fiilis siitä, kun saa ne kalorit pidettyä siellä minimissä... Tällä viikolla oon syönyt ehkä jopa ekstravähän, koska viime loppuviikon ähkyilyt kummittelee edelleen mielessä ja haluan vaan niistä nesteturvotuksista mahdollisimman äkkiä eroon :< Mahdollisimman kevyt syöminen tuntuu erittäin hyvältä just nyt, kun vasta oli siinä niin pahassa olossa viikonloppuna.

      Älä suotta pyydä anteeksi kommenttiasi, se herätteli mua tosissaan ajattelemaan tätä asiaa! Olen siis kiitoksen velkaa sulle :) Tällaiset ystävälliset ja huolehtivaiset neuvot ovat aina tervetulleita! Tässähän kuitenkin vasta opetellaan tätä uutta elämäntyyliä..!

      Poista