keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Resepti: Kevyempi pitsapohja

En voi täysin ottaa kunniaa tästä karppaajaystävällisestä pohjasta itselleni, vaikka alkuperäiseen ohjeeseen pari muutosta teinkin. Täältä löytyy siis ohje, josta lähdin liikkeelle oman pitsapohjani kanssa :)

Tällä ohjeella pohjaa saa pellillisen verran ja omaan versiooni ainekset olivat seuraavanlaiset:

♥ 100 g kevyt-juustoraastetta
♥ 250 g rasvatonta maitorahkaa
♥ 2 munaa
♥ 4 rkl kaurahiutaleita
♥ 3 rkl ruisjauhoja
♥ 1 tl suolaa
♥ 1 tl leivinjauhetta

Pohjan valmistus on heleppoo ku heinänteko, kaikki aineet vain sekaisin ja levitellään lusikalla pellille leivinpaperin päälle. Pohjaa kannattaa esipaistaa 200-asteisessa uunissa n. kymmenisen minuuttia, lisätä sitten täytteet ja paistaa vielä vartin verran tai sen aikaa, kunnes juusto on saanut mukavan, kullanruskean värin ^_^

Olen kokeillut näitä vähähiilarisia/vehnättömiä pohjia jos jonkinlaisia, mutta tällä reseptillä tuli kyllä rakenteeltaan tähän mennessä parhain karppispitsapohja! Ei tietenkään mikään rapsakka, muttei hajoava (irtosi myös hyvin leivinpaperista) tai liian piirakkapohjamainenkaan. Juusto tottakai antaa makua pohjaan, vaikka loppujen lopuksihan ne täytteet on pitsassa se kaikkein tärkein juttu.

Tällä ohjeella koko pitsapellillisen energiamääräksi tulee pohjan osalta n. 730 kcal. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että perinteinen, vehnäjauhoja ja öljyä sisältävästä taikinasta tehty pohja sisältää jopa 1960 kaloria. Tämän kevyemmän pohjan sisältämä (vaikkakin kevyt-) juusto tuo pohjaan jonkin verran kovaa rasvaa, MUTTA tuon pohjan juuston voi sitten vähentää suoraan täytteeseen tulevan juuston määrästä..! :) Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin myös sanoa, että tämä karppispohjainen pitsa täyttää kyllä, muttei pöhötä ja tuo ähkyä samalla tavalla kuin vehnähöttöpohjaisella pitsalla usein on tapana.

Vielä yksi vinkki: Sen sijaan, että lusikoisi tomaattipyreetä suoraan purkista pitsapohjalle, kannattaa tomaattikastike keittää paseeratusta tomaatista, n. 250g riittää pellilliseen ettei pitsasta tule liian kostea. Sekaan paljon tuoretta valkosipulia, mustapippuria, oreganoa (plus muita haluamiaan mausteita) ja ripaus sokeria tai vähän hunajaa tuomaan mausteita esiin ja pehmentämään tomaatin makua. Kastikkeen voi antaa hautua liedellä jonkun aikaa, että maut vielä entisestään syvenevät. Toimii!


2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, menee kokeiluun :). Itse tehty tomaattikastike on ihan must. Joskus kun ei yhtään huvita keittää kastiketta, niin heitän tomaattimurskan ja mausteet tehosekoittimeen ihan kylmänä ja siitä sitten pizzan päälle. Toimii niinkin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kerro sit et miltä maistui, jos innostut testaamaan ohjetta! Ja oikeessa oot, tärkeintä on, että ainakin maustaa sen tomaattisoossin hyvin :)

      Poista