torstai 6. helmikuuta 2014

Hyvän päivän päivitys

Meidän kouluryhmällä oli tänään pienet illanistujaiset, joista kotiuduin juuri äskettäin. Alkoholi ja herkut, joita molempia tiesin bileissä olevan läsnä, mietityttivät hieman aluksi, mutta keksin kikkani..! Mulla oli mukana 25 cl pienenpieni kuiva valkkaripullo ja kivennäisvettä. Join siis spritzereitä, vähän valkkaria mukin pohjalle ja loput kivennäisvettä, ei tarvinnut kuivin suin olla, muttei myöskään läträtä turhan energiapitoisten (ja krapulaa aiheuttavien...) alkoholijuomien kanssa :) Ja pieni puteli riitti koko illaksi. Viemisinä tarjottaviksi mulla oli mukanani poppareita, ruisnachoja ja dippiä, eli näin varmistin, että tarjottavista löytyi myös sipsejä ja muita herkkuja kevyempiä vaihtoehtoja! Kuinka fiksua hei? Noiden lisäksi maistelin parin sentin siivun tummapohjaista feta-pinaattipiirasta, pari sipsiä ja kolme nallekarkkia. Erittäin kevyen linjan pystyin siis pitämään.

Aiemmin tänään heitettiin miehen kanssa kunnon kävelylenkki ja ennen asioille suuntaamista mentiin Tampereen keskustassa sijaitsevaan La Famille -kahvilaan lounaalle. Oltiin kuultu ylistäviä sanoja paikan lounastarjonnasta ja palvelusta, eikä kyllä jouduttu pettymään.




Otin itämaisen kanakeiton, jossa oli siis broilerin ja kasvisten lisäksi vähän nuudelia ja riisiä mukana. Ihana öljyinen liemi... :) Oli todella hyvää! Mikä muu toimisikaan paremmin viimassa heitetyn lenkin jälkeen, kuin lämmin keitto? 

Vihreä alkusalaatti kannettiin pöytään kyselemättä, päällä oli simppeli öljy-balsamicokastike. Vähän kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä, kylkeen leipää sekä vihreällä että punaisella pestolla. Miehen tatti-rosmariinirisotto oli myös todella hyvää! Voin vain suositella, lounassalaattivaihtoehdotkin vaikuttivat herkullisilta. Kun oltiin syömässä, otti tiskin takana hääräävä setä huumaavalta tuoksuvat korvapuustit juuri sopivasti ulos uunista... Mieheni oli onneksi niin kiva, että osti ison puustin, niin sain maistaa siitä yhden pienen haukun kahvin kanssa minäkin. NÄIN lähellä oli, etten repsahtanut omaan puustiin... tai suklaamuffinssiin. Tai juustokakkuun. Tai limepiiraaseen. ...no joo. Keventäjän kannattaa ehkä sittenkin arvioida tarkkaan oman itsekurinsa taso, ennen kuin astuu jalallaan tuohon kahvilaan :D

Tänään en jaksa laskea kaloreita, mutta aika varma olen, etteivät huidelleet pilvissä siltikään. Ennen illanistujaisiin lähtöä olin fiksu ja söin kotona, lautasellisen omatekoista tuorejuustolla aateloitua lohikeittoa. Saatan laittaa reseptiä jakoon jossain vaiheessa! :) Keitot on kyllä aika ihania ja hyviä, täytyy muistaa tehdä ja syödä niitä enemmänkin jatkossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti