maanantai 3. helmikuuta 2014

Piilorasvainen kouluruoka ja käsivarret makarooneina

Oon niin väsynyt, ettei mitään järkeä (voi ilmetä myös tekstin laadussa, oon pahoillani jo etukäteen!), mutta ennen nukkumaan painumista oli pakko tulla päivittelemään blogiin vielä pikakuulumiset :)

Olin tänään taas jumpassa. Mälsä olo oli aiemmin päivällä ja miltei teki mieli lintsata koko hommasta, mutta onneksi lähdin kuitenkin. Musta tuntuu, että alan päästä siitä hommasta jyvälle. Esimerkiksi tänään tuntui, että sain kuminauhasta kaikki tehot irti ja opin laittamaan just sen verran vastuksia, että jaksoin tehdä, mutta pistin itseni ja voimani aivan äärimmilleen. Vatsat ja selätkin sain tehtyä jotenkin todella tuntuvasti ja keskittyneesti - pidin keskivartalon tiukkana koko ajan, mulla kun se tuppaa unohtumaan helposti jos alan ajattelemaan niitänäitä. Loppuvenytyksissä jäsenet vaan tärisi ja esimerkiksi käsien varassa tehtäviä pohjevenytyksiä en meinannut pystyä tekemään miltei ollenkaan, kun käsistä oli niin puhti loppu! Jouduin vielä juoksemaan hetken bussin perässä tuon täysillä vedetyn puolitoistatuntisen jumpan jälkeen, joten voitten uskoa, että olin aika reporankaa naista kotiin päästyäni... :D Ihana mieheni oli onneksi ovella vastassa ja halusi tehdä mulle iltapalaa, en valittanut <3


Eilisen lounas, jonka söin heitettyäni ensin tunnin reippaan kävelylenkin. 420 kcal, josta suurin osa tuli tuosta leivästä, joka oli pumpattu täyteen (terveellistä) energiaa :)

Ja eilisen päivällinen, josta käy ilmi, että mitä päätin tehdä sille jääkaapissa piileskelevälle aurajuustolle :D Silti sitä jäi vielä... Mutta punajuuri ja aurajuusto ovat match made in heaven! Lohilaatikon rippeetkin sain syötyä pois. 305 kcal.


Oi rakastan päiviä, kun saa syödä kotona just sitä mitä haluaa, tehdä ruokaa just niistä haluamistaan ja oikeasti maistuvista raaka-aineista. En erityisemmin pidä meidän koulun lounasravintolan ruoista. Tykkään koulussa syödä mielummin kasvisruokaa, mutta vaihtoehdot on välillä vähän aneemiset. Keittoja söisin mielelläni, mutta ne ei meidän koulun ravintolassa vain ole hyviä. Suurustettu usein semmoisiksi klimppisiksi, hrr. Tänään olin koululla sen verran pitkään opiskeluhommissa, että koin helpoimmaksi syödä sekä lounaan että päiväruoan siellä. Tällaiset olivat annokset:




Einesporkkanalettuja ja vielä hieman kohmeisia pakastepapuja, olkaa hyvät! Papuja maistoin ehkä kaksi ja tuo oikeassa yläkulmassa näkyvä linssimuhennos jäi lopulta syömättä, koska se oli pahaa. 418 kcal tästä setistä siltikin kroppaani sain. Lihalounaana olisi ollut chilinakkeja kermakastikkeessa...




Ja päiväruoaksi kasvispyöryköitä, jotka oli oikeestaan ihan jees. Hirveän rasvaisia, tottakai, einestyyliin. Niiden kanssa tarjottu tomaatti-chilisalsa oli oikeasti aika hyvää. Ja nuo lohkoperunat kans. Kiitos lähinnä noiden "terveellisten" kasvispullien piilorasvan, energiaa kertyi tästäkin annoksesta 410 kcal. Jauhelihapuikkoja olisi löytynyt lihapuolelta päivälliseksi, että tuskinpa olisi kovin pienissä rasvamäärissä huideltu niissäkään.

Eivät nuo tämän päivän syömiset todellakaan mistään pahimmasta päästä kuitenkaan olleet, kyllä niistä ihan hyviäkin elementtejä löytyy :) Ja aamu-, väli- ja iltapaloineenkin päivän kalorit jäivät alle sen 1500:n. Ja jumpassakin riehuin vielä illalla! Sainkohan sittenkin jopa vähän liian vähän energiaa tämän päivän ruoista..?

Mutta joo. Nyt tämä hetkellinen kalorikyttääjä toivottelee hyvät yöt ja vetäytyy peiton alle lämpimään, että jaksaa kouluun taas huomenna. Tsemppiä arjen koitoksiin kaikille!

2 kommenttia:

  1. Onpas kurjaa, että teillä on koulussa mälsät ruuat. Meillä on yllättävän hyviä. Vertailuksi porkkanaohukaisetkin ne vissiin paistaa ihan itte! (Tainno mistä lie tulee..) Mutta on sellasia isoja ja kotitekoisen näköisiä, ei noita pieniä lettuja. Ne on ihan törkeen hyviä. Pinaattiletut samanmoisia. Eipä mulla hirveästi valitettavaa ookkaan, kun amiksessa ruoka on kuitenkin täysin ilmaista (mitä nyt vähäsen pienempi opintotuki). Toki siellä on pahaakin ruokaa, kuten eilinen bolognesekastiket. Mutta onneksi on salaatit ja ruisleipä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kyllä itsekin kaiholla muistelen ammattiopistoaikoja ja ilmaista lounasta... Pienessä yksikössä ajan kanssa tehtyä (tän voin taata, koska itsekin olin työharjoittelussa jossain vaiheessa samaisessa keittiössä ;)) eli vieläpä todella hyvää sellaista! Nykyään saa einestä ja paneroitua pakastetavaraa harva se päivä. Onneks välillä on aikaa loikkailla muihin yksiköihin paremman halvan lounaan perässä :D

      Poista