sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Energinen ja herkkuruoalla höystetty sunnuntai

Heti alkuun pakko muistaa mainita, että en päätynyt mihinkään viihteelle eilen, hyvä niin :) En myöskään syönyt mitään päivällistä enää ruokaisan hampparilounaan ansiosta, iltapalaksi söin sitten jogurttia ja ruisleipää. Sinne lenkille kyllä pääsin, mutta vähän aiottua myöhemmin kuitenkin, eli vasta guilty pleasureni Putouksen jälkeen ;) Käveltiin miehen kanssa osittain myös keskustassa ja saatiin jo siinä ohikulkiessa humalaisista ihmisistä tarpeeksemme, että turhaan sitä ois mihinkään baariin siinä vaiheessa enää lähtenytkään, hah! Liki tunnin lenkki tuli heitettyä, jeejee.

Tänäänkin oli tarkoitus lähteä pitkälle kävelylenkille jo päiväsaikaan, mutta sitten olikin kaikkea muuta tekemistä. Valoisan aika kului ruokaostoksilla käydessä, monta pyykkikoneellista pestessä, tiskatessa ja imuroidessa ja kaiken tämän jälkeen sitten vielä köksätessä. Tehtiin miehen kanssa niin hyvää pitsaa, että lupaan jakaa vinkkini onnistuneeseen karppispitsapohjaan teillekin täällä blogissa ihan tässä lähipäivinä.




Pitsaan tuli täytteiksi sipulilla ja valkosipulilla höystetty, liedellä muhinut tomaattikastike, säilykeananasta, paprikaa, kirsikkatomaatteja, juustoa, tulista meetvurstia ja pikkuriikkisen pestoa. Rucolaa valmiin pitsan pinnalle ja hei, samalla aikaa ylistän ja kiroan sitä päivää kun opin, että majoneesi maistuu aikasta hemmetin hyvältä pitsan kanssa... Onneksi tuo kevytversiokin on ihan jees ja osaan olla aika hyvin löträämättä sillä liikaa :) Jääkylmää kivennäisvettä vielä ruokajuomaksi, ahh, oli kyllä hyvää. Söin neljäsosan pellillisestä pitsaa, eli samanmoinen annos jäi vielä huomisen päivälliseksi.

Vehnättömän karppispitsan aikaansaama hyvä olikin sitten eliminoitava syömällä jälkkäriksi suklaamuffinssin puolikas :D Ja se oli niiiin hyvää... ettei oikeestaan edes harmita! Muuten olen syönyt tänään luomujogurttia ja ananasta aamupalaksi, puolikkaan annoksen linssi-tomaatti-tattarihässäkkää, raejuustoa ja ruisleipää lounaaksi, pari meetvurstiviipaletta ja viinirypäleitä välipalaksi ja luomujogurttia ja puolikkaan banaanin iltapalaksi.

Eilen pääsin jo hihkumaan, ettei ollut enää ollenkaan turvonnut olo, mutta se ilmapallofiilis iski taas tänään. Maha turpoaa palloksi ja on jotenkin sellainen tunne, että koko elimistö on vähän tukossa ja tuossa äsken ruokapäiväkirjaa tutkiessani huomasin, että oon tällä viikolla syönyt valkoista vehnää keskiviikkona, perjantaina, eilen ja tänään. Kävin nyt iltasella reippaalla kävelylenkillä, mutta aika pian alkoi kylkeen pistämään ja vaikkei tuolla märässä ja pimeässä lähtökohtaisestikaan ollut kamalan nautinnollista liikkua, niin kivun kanssa se oli vielä ankeampaa. Reilu puolituntia kävelin, pistämisen onneksi helpottuessa loppua kohden ja sitten tulin kotiin venyttelemään, jota sitäkin tein sen puolisen tuntia. Muistatteko niska-hartia-jumppanaisen, josta kerroin joskus aiemmin? Sillä samalla tätillä on myös aika hyvä venyttelyvideo youtubessa:




Nyt arjen koittaessa on taas hyvä jättää nuo valkoiset vehnät pois ja katsoa josko olo kohenisi ja mahapallo pienenisi :) Ensi viikolla voisin koittaa syödä taas myös mahdollisimman kasvis- ja kalapainotteisesti, lukuunottamatta niitä ihania meetvursteja, joita jäi aika mukavasti yli tämän päivän pitsasta ja joita joudun ehkä vähän maistelemaan ensi viikollakin... Kaikenkaikkiaan mulla on nyt sellainen fiilis, että ensi viikosta tulee terveelliseen eloon ja hyvään oloon motivoituneempi kuin tästä edeltäjästään!

2 kommenttia: