tiistai 18. helmikuuta 2014

Reenii ja ruokaa

Mun oli tarkoitus tulla valittamaan blogiin, miten näinä kouluntäyteisinä ja väsyneinä alkuviikon päivinä ei liikunta inspaa pätkääkään, mutta tarina vähän muuttui matkan varrella.

Sen tunnustan heti, että eilen olin edellisyön vähien unien ja suhteellisen pitkän koulupäivän jäljiltä niin poikki, että skippasin maanantaijumpan ja jäin kotisohvaan. Ajatus kotitreenistä käväisi häivähdyksenä mielessäni, mutta oli tipotiessään ennen kuin olin evääni liikauttanutkaan... ei edennyt toiminnan tasolle siis :D Tänään oli kans koulua ja jännittävä esiintymistilanne siellä. Toinen jännittävä tapaus tälle päivälle oli käynti psykologilla, jonka kanssa vähän kartoitettiin tilannettani ja tuota jaksamispuolta. Olin pitkään kerännyt rohkeutta ajan varaamiseen, jotenkin täysin tuntemattomalle asioistaan puhuminen on tuntunut ajatuksena tosi omituiselta. Hyvä käynti kuitenkin loppujen lopuksi oli! 

Tällaiset jännitystilannepäivät vievät musta yleensä aika hyvin mehut ja tänäänkin kotiin tultuani otin pari tuntia ihan iisisti, vähän kokkailin ja surffailin sohvannurkassa. Sain kuitenkin energiabuustin ja päätin tehdä tänään sen eilen väliin jääneen kotitreenin!




Youtube on kaveri <3 Kotijumpissa on olemassa se riski, että lintsailee, eikä liikkeitä tee täysillä tai kunnolla loppuun asti, pahimmassa tapauksessa koko treeni jää kesken. Vedin tuon kotitreenin kuitenkin niin, että hiki valui, tein kaikki liikkeet niin täysillä kuin pystyin ja jäsenissä tuntui pientä tärinää jälkikäteen, eli varsin tehokkaasti luulisin ;) Treeni tosiaankin oli aloittelijalle sopiva, niin kuin lupasi, vaikka tais siellä joku vähän vaikeampikin liike olla. Ja nuo naiset videolla oli ehkä pikkasen liian positiivisia mun makuuni... "This burning feels so great, oh yeah!!" Are you freaking kidding me?! Höhöhö, no oli se ihan kivaa, ainakin näin jälkikäteen ajateltuna :) Mun perinteinen maanantaijumppani on vähän sellainen hidastempoisempi, joten tällainen nopeatempoisempi hikitreeni tuo ihan kivaa vaihtelua välillä.




Mitä ruokapuoleen tulee, on tää viikko lähtenyt käyntiin hyvällä asenteella niin kuin viikonloppuna jo ounastelinkin ja ilman minkäänlaisia herkkuhimotuksia, mikä on ihan huippua :) En oo jaksanut liiemmin kuvata syömisiä, mutta listaanpa tähän nyt huvikseni eilisen ja tämän päivän syömiset kaloreineen:

Maanantai:
Aamupala: Persikka-banaanipiltti, möller-D-vitamiinit, pari kuppia luomukahvia rasvattomalla luomumaidolla (89 kcal)
Lounas: (kuvassa) Kasvis-kalkkunakastiketta, peruna, salaattia, ruisleipää ja hapista (n. 386 kcal)
Välipala: 2 meetvurstiviipaletta, viinirypäleitä (72 kcal)
Päivällinen: Karppispohjaista pitsaa 1/4 pellillisestä, 1 rkl kevytmajoneesia, rucolaa (520 kcal)
Iltapala: 100% ruisleipäviipale, 1 tl tuorejuustoa, 1 meetvurstiviipale, 1 dl omenamehua, muutama viinirypäle, 100 g raejuustoa, 1 pala tummaa appelsiinisuklaata (kiitos marru vinkistä, tuo on ihan sikahyvää!) (305 kcal)

Join myös pitkin päivää kahvia, koska liian vähän unta edellisenä yönä...

KOKO PÄIVÄ: 1372 kcal

Tiistai:
Aamupala: 100% ruisleipäviipale, 1 tl tuorejuustoa, 1 meetvurstiviipale, kurkkua, möller-D-vitamiinit, 1,5 kuppia luomukahvia rasvattomalla luomumaidolla (137 kcal)
Välissä: Kahvia kevytmaidolla (14 kcal, harvemmin kyllä mitään kahvikupillisia orjallisesti lasken...)
Lounas: Kana-kasviskeittoa, viipale ruisleipää, 1 tl margariinia, 2 dl rasvatonta maitoa, salaattia, 1 tl salaatinkastiketta (n. 400 kcal)
Iltapäivällä: Kuppi vihreää teetä
Välipala: 1 tl maapähkinävoita, pari hapankorppua, 1 tl tuorejuustoa, 2 meetvurstiviipaletta (178 kcal)
Päivällinen: kermaista valkopapu-tomaattikeittoa, 50 g raejuustoa, 100% ruisleipäviipale, 1 tl tuorejuustoa, 1 meetvurstiviipale, kurkkua (417 kcal)
Treenin jälkeen: 1 pala tummaa appelsiinisuklaata (67 kcal)

TÄHÄN MENNESSÄ: 1213 kcal

Eilen ei "iltaa kohden kevyemmin" -ideologia oikein toteutunut käytännössä, mutta aika harvoin tätänykyä noin iltapainotteiseksi syömiset menee! Iltapala varsinkin oli tavallista tuhdimpi ja luulen tuon tavallista voimakkaamman iltanälän johtuneen juurikin siitä, että söin aamulla ja lounaalla liian vähän, mutta kun ei maistunut niin ei maistunut (ne samperin huonot yöunet... ja väsyneenä ruokahimotukset alkaa sitten illalla!). Tänään taas lounas ja päivällinen olivat suurinpiirtein saman verran energiaa sisältäviä, minkä olen kokenut ihan hyväksi tyyliksi. Ja vielä meinaan syödä jotain hyvää iltapalaa ennen nukkumaanmenoa, jee!

...ei ketään varmaan nämä mun syömiset kiinnosta? Itselle tämä ylöslistaaminen on vaan niin terapeuttista ja osaltaan varmasti myös auttaa pysymään oikeilla raiteilla :) Kaloreiden laskeminenkin alkaa mennä jo aika rutiinilla ja oikeastaan vähän jopa tykkään opetella noita energiamääriä perusteellisesti, niin osaan sitten jatkossa arvioida syömistäni saatua energiaa myös ilman ylöskirjailuja ja laskutoimituksia. Ihmiselle, joka on aiemmin syönyt (osittain myös huomaamattaan) aivan liikaa ja liian isoja annoksia, se on aika tärkeä taito oppia.

Mutta tällaisia pohdintoja tällä kertaa. Hyvin fiiliksin loppuviikkoon! Oottekste säästyneet herkkuhimotuksilta? :)

4 kommenttia:

  1. Mä tykkään aikanakin näistä ruokapäiväkirja postauksista! Voisit joskus kuvailla kaikki päivän syömiset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jopas, ei nää sit varmaan täysin turhakkeita ole :) Yritin tuota kuvaamisjuttua jo heti tänään, mutta unohdin kuvata puolet syömisistä... :D

      Poista
  2. Komppailen täysin ensimmäisen kommentin anonyymiä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, kiva kuulla, että nää mulle hyödylliset ylösmerkkailut kiinnostaa myös jotakuta muutakin ^_^ Koitan joku päivä muistaa räpsiä hirmusesti kuvia...

      Poista