lauantai 15. helmikuuta 2014

Menneen viikon piiitkä yhteenveto

Nyt se alkais tämäkin viikko olla pulkassa pikkuhiljaa! Onneksi on kuitenkin lauantai-ilta vasta edessä, joten ei ihan vielä tarvitse hötkyillä uuteen viikkoon, vaan on vielä vähän aikaa ottaa rennosti :) Eilen aamulla heräsin punnitusaamuun jotenkin turvonnein fiiliksin, olo oli kuin ilmapallolla. Ilokseni sain kuitenkin huomata, että vaakka näytti silti 85,7 kg, siis 0,6 kg vähemmän kuin tasan viikko aikaisemmin! Olen nyt myös peräti kymmenen kiloa kevyempi, kuin joulunpyhien pahimpien turvotusten aikaan. Oli ihan kiva, että edistystä oli tapahtunut edes jonkin verran, inspiraatio terveelliseen eloon on nimittäin ollut vähän hakusessa tällä viikolla ja olo on ollut jotenkin tosi turpeinen useamman päivän ajan (tässäkin välissä voinen syyttää naiseutta ja sen aikaansaamia hormoniheittelyitä...).

Viime viikonloppuhan meni herkutteluksi ja mieli ois tehnyt jatkaa repsahtelua alkavalla viikollakin vielä. Maanantaina ja tiistaina söin tosi terveellisesti ja kaloritkin pysyivät aisoissa. Keskiviikkona oli se kebab-repsahdus, mutta kalorit jäivät silti alle 1500:n. Torsaina söin lakupötkön koulussa, mutta muuten vältyin herkuttelemisilta. Nyt kun jälkeenpäin tutkin ruokapäiväkirjaa huomaan, että söin sittenkin loppujen lopuksi varsin esimerkillisesti maanantaista torstaihin! 


Tiistain aamupala sitruunavesineen

Ja tiistain lounas, paljon salaattia, perunamuussia ja broilerikastiketta. Tää on ollut vähän lihaviikko... :T

Eilinen perjantai olikin sitten se kaikista matalasuhdanteisin päivä syömisten suhteen. Ei tosin vaikuttanut eiliseen punnitukseen, joka tapahtui heti aamusta... Päiväkahvilla söin surutta pari kaverilta ystävänpäivälahjaksi saatua geisha-suklaakeksiä. Lounaaksi söin omatekoista tomaattikeittoa raejuustolla ja pestolla.




Päivälliseksi tein kasvispastaa ja rehellisyyden nimissä ihan siitä vaaleasta spagetista... Kastikkeeseen tuli tomaattimurskaa, sipulia, valkosipulia, aurinkokuivattua tomaattia, porkkanaa ja nokare tuorejuustoa. Spagettiin sekoitin vähän pestoa ja annoksen kylkeen lätkäisin raejuustoa, salaattia ja kurkkua. Oli herkkua! Enkä ryhtynyt mässäämään, vaan aterian kalorit jäivät reiluun neljäänsataan.

Illan mittaan päädyin ystävänpäivän kunniaksi miehen kanssa sohvannurkassa leffailtaa vietellen juomaan vielä pari desiä punaviiniä ja syömään kuusi paneroitua sipulirengasta kevytmajoneesilla, n. 100g nachoja guacamolen kera ja vielä kolme suklaakeksiä. Äää! Päivän kalorit huitelivat tästä hyvästä siis jossain lähemmäs 2400:n tietämillä. Alunperin olin ajatellut, että eilisilta olisi sitten ollut se tämän viikon ainoa herkutteluhetki. 


Tänään mies teki mulle banaanipannarin aamupalaksi! :) 1 kananmuna, 1 banaani ja puol purkkia mustikkapilttiä lisukkeena, nää on ihania, suosittelen testaamaan <3


Nnnojoo. Käytiin tänään kaverin kanssa kiertelemässä kirppiksiä ja syömäänhän me sen kierroksen jälkeen sitten päädyttiin. Mun teki aivan älyttömästi mieli yhtä olutta ja ranskiksia siihen kylkeen. Lankesin sitten vielä tänäänkin herkkuihin ja join siis pienen kaljan ja söin ruishampparin ranskisten kera.

Mutta! Kuulkaas arvon naiset (ja miehet, jos teitä sellaisiakin siellä linjoilla on :D), mulle ei tullut tuosta TIPPAAKAAN huono omatunto! Mulla oli niin kiva päivä pitkästä aikaa oikein kunnolla kirppareita koluten ja kaverin kanssa kuulumisia vaihdellen ja kyllä sitten maistui ranut ja bisse hyvältä :) Kaiken kukkuraksi löysin kirppikseltä mekon ja paidan ja kun kotona niitä sovittelin, näytin mielestäni älyttömän hyvältä, enkä enää yhtään turvonneelta. En muista milloinkahan viimeksi olisi tullut niin kiva olo peiliin katsellessa..?

Aion silti vetää kevyellä ja kasvisvetoisella linjalla tämän illan, ettei tule syötyä aivan yhtä energiapitoisesti kuin eilen. On kyllä edelleen maha niin täynnä hamppariateriasta, että tuskin tulee olemaan ongelma... Menojalkaa sen sijaan hieman ehkä vipattaisi, osaiskohan sitä käydä ulkoilemassa ilman liiallista tissuttelua..? 

Kohta mun vipattava menojalkani saa pientä ensiapua kun mies lupasi lähteä mukaan lenkille. Käytiin tällä viikolla jo tiistaina n. tunnin lenkillä siten, että mies hölkkäsi vieressä ja mulla oli työ ja tekeminen kävellä niin ripeästi, että pysyin mukana menossa :D Hyvä systeemi oli kyllä, ei tullut ainakaan laahustettua. Mulla olisi tarkoituksena saada 6 tuntia liikkumista täyteen tälläkin viikolla, vaikka varsinainen Liikuntaspurtti loppuikin liki viikko sitten. 63% tavoitteesta olisi täytetty jo..! :)

Letkeetä ja leppoisaa lauantai-iltaa kaikille, jotka jaksoivat lukea tänne asti

2 kommenttia:

  1. Hei onnea, -10 kg tuntuu varmasti aikamoisen mahtavalta! :) Ja herkutellakkin saa, nimimerkillä toinen kivoja päiviä vietellyt ja kebaabbia lappanut :) Pääasia että jatkaa taas eteenpäin eikä jää herkkukierteisiin :) Pitää sitä hauskaakin elämässä olla - vaikka se tarkottaskin syömistä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, onhan se aika hienoa :) Oli kyllä niin tympeä olo silloin painavimmillaan, etten halua mistään hinnasta sinne takaisin enää... Ja mitä noihin herkutteluihin tulee, niin sitä löysäilyä vaan tarvitsee aina välillä :) Musta on kyllä myös aika kiva palata nyt arjen myötä takas siihen vähän kevyempään!

      Poista