sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Liikuntaspurtin yhteenveto

Heiaheia.com on sivusto, jonne voi asettaa itselleen tavoitteita ja kirjata ylös liikkumisiaan. Oon käyttänyt sivustoa nyt vajaan kuukauden verran ja tykästynyt olen kyllä kovasti. Neljä viikkoa sitten tein tunnukset Heiaheiaan ja liityin sivustolla Liikuntaspurttiin, eli ryhmään, jonka kaikilla jäsenillä oli tavoitteena ajalla 13.1.-9.2., eli neljän viikon ajan harrastaa mitä tahansa liikuntaa joko 6h/viikko tai 24h/4 viikkoa. 

Mulla on nyt hivenen hakusessa vielä se, että kuinka tuolta Heiaheiasta saa tarkat valmiiksi yhteenlasketut ajat esiin esim. viikon liikkumisille (sivusto tuntuu aina pyöristelevän lähimpään tuntiin aikoja?), mutta omien laskujeni mukaan pääsin kuin pääsinkin ihan minuuttienkin puolesta 24h:n tavoitteeseen! :)




Tässäpä kahden ensimmäisen spurttiviikon urheiluja, toisen viikon sunnuntai tosin puuttuu kuvasta. Jos aivan oikein laskin, niin 6 tuntia 20 minuuttia liikuin viikolla numero yksi (huom. kaikki ajat eivät näy kuvissa)! Viikolla kaksi liikuin 5 tuntia ja 15 minuuttia, eli kuuden tunnin viikkotavoitteeseen en silloin aivan yltänyt.




Tässä vielä viime ja tämän viikon liikkumiset. Viikolla kolme ylsin liikkumisillani jopa 7 tuntiin ja 15 minuuttiin, eli kakkosviikon puuttuva 45 minuuttia tuli korvattua ja vähän ylikin :) Tällä neljännellä viikolla onnistuin myös pääsemään viikkotavoitteeseen, liikkuen yhteensä 6 tuntia ja 5 minuuttia. Yhteensä neljän viikon saldoksi sain 24 tuntia 55 minuuttia. Hilppasen vaille 25 tuntia eli roimasti yli tavoitteen siis, hyvä minä!

En laskenut liikuntatunteihin hyötyliikkumisia, kuten koulumatkoja, joihin mulla menee kävellen yhteensä n. 40 minuutta niinä päivinä kun koululle joudun raahautumaan. Kaikista lyhkäisimmät kävelemiset jätin myös pois laskuista ja kirjasin ylös enimmäkseen vain pidempijaksoisemmat, reipastahtiset ja yhtenäiset lenkit. Noiden merkkaamisieni perusteella sivusto kertoo, että olen neljän viimeisen viikon aikana kävellyt yhteensä 71 kilometriä ja jumpannut viisi kertaa. Joogassa ja uimassa olen käynyt kahdesti ja tanssinut olen kerran.

Liikkumisten ylöskirjaaminen ja tällaiset haasteet tavoitteineen ovat kyllä motivoivia ja aion asettaa kuuden tunnin liikuntatavoitteen joka viikko itselleni jatkossakin :) Mulla on myös salainen haave saada joku viikko kaikki pallurat erivärisiksi ja kokeilla mahdollisimman monia erilaisia liikuntalajeja!

Onko siellä vielä tyyppejä, joille Heiaheia oli ihan nevahööd-juttu? Jos innostuit liittymään tai olet jo jäsen, niin mua saa pyytää kaveriksi, heilun sielläkin nimimerkillä Alli :)

2 kommenttia:

  1. Tosi hienosti liikuttu! :) Voit olla ylpee itestäs :) Alotellaan vaikka taas venyttelyspurttauksen jälkeen uus liikuntaspurtti ni pääset kokeilemaan niitä erivärisiä palluroita :) Superia että jatkat 6h viikkotavoitteella, ahkera oot! Varmasti alkaa näkyä kunnossa ja painossakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja ihan OIKEASTI on ollut ilo liikkua! Luulin alunperin, että olisi niin hampaidenkiristelyä, että pitäis oikein etsimällä etsiä sitä liikunnanriemua... Kyse taitaa kuitenkin olla vain niinkin yksinkertaisesta asiasta, että pitää valita niitä liikuntamuotoja, joista tykkää vaikka edes vähäsen, ja katsoa mihin päätyy niiden kanssa! Meinasin kans liittyä tuohon venyttelyspurttiin, mutta taidan vielä jonkun viikon jatkaa tuon henkilökohtaisen liikuntahaasteeni kanssa, keskittyä siihen ja venytellä liikkumisten lomassa, kuten tähänkin asti :) Mut uusi liikuntaspurtti keväämmällä kuulostaa oikein hyvältä! Tsemppiä teille venyttelijöille ^_^

      Poista