perjantai 7. helmikuuta 2014

Kevenee

Punnitusaamu oli tänään. Astuin vaa'alle ja se antoi lukeman 86,3, siis puolentoista kilon pudotus viimeviikkoiseen. En ollut uskoa silmiäni, piti oikein useamman kertaa nousta uudelleen vaa'alle, mut niin se vaan tuohon lukemaan itsensä jumitti! Nyt tässä vaiheessa voisin listata tänne blogiinkin viime viikon perjantaiaamusta eteenpäin ylöskirjatut, ruoasta saadut kalorit ja liikkumiset pienen pohdinnan kera. En keskity tällä kertaa siihen mitä on tullut syötyä, terveellistä sekä monipuolista ja kasvis- ja kalapitoista kuitenkin! Ja joitakin ruokiahan näkee ihan vaikka selaamalla blogia taaksepäin.

Perjantai: 1050 kcal. Jooga 1 h.
Lauantai: 1670 kcal. Kävely 11 km, 2 h.
Sunnuntai: 1216 kcal. Kävely 6 km, 1 h. Niska-hartia-käsijumppa 30 min.
Maanantai: 1493 kcal. Jumppa 1 h 30 min.
Tiistai: 1518 kcal.
Keskiviikko: 1636 kcal.
Torstai: en laskenut kaloreita. Kävely 8 km, 1 h 30 min.

Hah, nyt kun listasin kalorit ja liikkumiset, ei pudotus enää kummastutakaan niin kamalasti! Aika roimasti on taidettu alittaa kulutus kaikkina päivinä, joinakin jopa liikaa, huomaan ja myönnän sen nyt itsekin. Ilmankos oli useana iltana vähän nälkä... Mulla ei todellakaan ole tarvetta jatkaa samanlaisella tahdilla, vaikka kyllähän tuo 1,5 kilon pudotus mieltä hiveleekin, en sitä kiellä. Mutta kun se hyvä olo ois kuitenkin tärkeintä! Energinen ja ravittu fiilis. Huomaan itsestäni, kuinka tuo kaloreiden laskeminen laittaa ruokanatsin oman pään sisällä heti asemiin ja tuntuu ettei oikein mitään saisi syödä, eikä sitten myöskään itselle niin helposti siihen syömiseen lupaa anna. Toisin sanoen kaloreita laskemalla tulee helpommin syötyä roimasti alle kulutuksen, mutta oman kehon ja olon kuunteleminen jää vähän toisarvoiseksi ja onko se sitten sitä mitä haluan..?

Mutta voi miten olen kuitenkin ylpeä noista liikkumisista! Eihän noista meinaa paatunutta sohvaperunaa enää edes tunnistaa :) Vaikka tiistaina ja keskiviikkona ei koulumatkojen ja muiden hyötyliikkumisten lisäksi tullut urheiltua muuten, silti olen tyytyväinen viime perjantaiaamun jälkeiseen liikuntasaldoon noiden seitsemän päivän aikana. 

Tänään käytiin miehen kanssa uimassa. Käveltiin hallille ja saatiin reilu puolentunnin lenkki siinä samalla, tunti polskuteltiin altaassa. Ja huomasin, että mulla on ihan oikeasti kunto kohonnut! Pystyn nyt uimaan rintauintia paaaljon nopeampaa ja paljon pidemmän matkaa kerralla, kuin vielä tammikuun alussa. Uinti + jälkikäteen niskan rauhallinen venyttely saunassa on muuten parasta hartiajumilääkettä, mitä tiedän. Suosittelen siis uimista ehdottomasti kaikille liikaa tietokoneella kököttäville tai muusta syystä hartiajumeista ja niistä johtuvista päänsäryistä kärsiville!

Uintireissun jälkeen annoin itselleni luvan syödä 15 cm:n tonnikalasubin, kevytmajoneesilla, kokojyväleivällä ja ilman juustoa. Maistui niiiin hyvältä! Tuumasin, että olin kyllä subini ansainnut :)

Mulle tulee hyvä ystävä vierailulle viikonlopuksi, joten blogi saattaa jäädä vähäksi aikaa vähemmälle huomiolle, mutta saatan kyllä laittaa herkkulohikeiton reseptin eetteriin jossain välissä! Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Vautsi, hienolta kuullostaa niin painonpudotuksen kuin liikunnankin kannalta! :) On kyllä nainen liikkunut, ihan superia! :) Tuosta syömisten ja liikunnan vertailusta ainakin näet että enemmänkin saat syödä ja tiputusta tulee tommosella liikuntahuitelulla :) Ite oon ainakin nyt innostunu liikunnasta paitsi sen hyvän fiiliksen, myös sen takia että sitten saa SYÖDÄ! :) Paljon parempi (ja kylläisempi) olo kuin jollakin kitudieetillä ja liikkumati :) Hurjasti onnea, jatka samaa rataa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista ja onnitteluista! ^_^ Ja todellakin mieluummin liikkunut, ravittu ja energinen fiilis, kuin nälkäinen ja voimaton. Tai jos voimaton, niin mieluummin tunnin uinnin kuin vähäenergisen ruoan jäljiltä, niissä fiiliksissä kun on aikamoinen ero ;)

      Poista