torstai 13. helmikuuta 2014

Eilisen lintsauspäivän syömisiä

Pläh ja plöh. Tällä viikolla oon syönyt kyllä kaloreiden puitteissa (mukavasti alle 1500 kcal joka päivä), mutta olishan noita terveellisempiäkin valintoja voinut tehdä. Viimeksi tänään piti valita tumman riisin ja perunamuusin välillä. Valitsin jälkimmäisen, MUTTA söin kohtuudella. Että ei kai tuo nyt niin paha?





Eilen oli totaalinen vötkypäivä ja teki mieli lintsata vähän kaikesta, joten niin myös tein ja möhisin koko päivän kotioloissa, ihan hyvillä fiiliksillä kuitenkin. Päivän teeman mukaan lounaaksi lähipitsapaikan kepsusalaattia siis! Tää oli kyllä yllättävän raikas kokonaisuus, vaikkei kebabliha mitään laihduttajan (tai kasvispainotteisen...) ykkösvalintaa taida silti olla..? :D Jogurttikastike maistui kevyeltä ja ihanan valkosipuliselta ja tuli kivasti erikseen kipossa. Salaatit oli laadukkaita ja kurkut ja tomaatitkin raikkaita :) Pyysin salaatin nimenomaan ilman mitään mukaan sotkettuja kastikkeita. Vehnäleipäpalat söin myös. Plus 1,5 palaa miehen katkarapupitsasta... niin mikä vehnättömyys? Pitsa maistui muuten aivan älyttömän suolaiselta pitkästä aikaa! Yllättävän ei-niin-hyvältä jopa... :o Siks vaan puoltoista palaa.




Päivälliseksi hauduttelin rankan laiskottelupäivän päätteeksi kevyttä tomaattikeittoa tätä ohjetta mukaillen. Laskin, että minun versiooni keitosta tuli kaloreita vain noin 100 per lautasellinen, plus tietty nuo 1 tl pestoa, n. 30g fetajuustoa ja hampunsiemeniä pinnalle ripoteltuna (n. 125 kcal lisää). Keiton kanssa söin pari 100% ruishapankorppua kevytsulatejuustolla. Oli hirmu hyvää! Ehtoopuolelta ei siis kummempia tunnustettavia.

Hei ja tähän väliin se lohikeitto, jonka ohjeen teille lupailin, tätä Arlan reseptipankista löytynyttä ohjetta käytin köksätessäni. Tuo liemen maustaminen maustamattomalla tuorejuustolla on siis tuon herkullisen lohikeiton juju, suosittelen testaamaan :)

Sitten takaisin alkuperäiseen aiheeseen, eli enemmän lähihistorian syömisiin. Tänään oon syönyt muuten nätisti, mutta koulussa lounaan jälkeen söin yhden salmiakkikarkin ja lakupötkön. Myslipatukasta olisin saanut samat kalorit, mutta kun salmiakkia teki mieli. Musta tuntuu, että mulla jäi joku vehnä- ja sokerihimo päälle viikonlopulta :( Haluaisin karistaa sen äkkiä pois, koska tuntuu niin paljon paremmalta ja kevyemmältä olla ilman. Tällä hetkellä tosin aamulla alkaneet naistenvaivatkin painaa, että vaikutuksensa hiilarihimoihin varmasti niilläkin. Saa sitten nähdä millainen vaikutus niillä on huomisen punnitusaamun painoon..!

Kaloreiden laskun aloittamisen myötä musta on ruvennut tuntumaan, että uuden elämäntavan opettelun sijaan olen enemmänkin laihdutuskuurilla. Viikoittainen kilojen kyttäilykin on vähän muuta kuin se, mihin alunperin ryhdyin tässä projektissani. Tavallaan kyllä tykkään siitä tunteesta, mikä tulee, kun huomaa grammojen karisseen ja siihen tunteeseen jää helposti koukkuun. En ole ollut onnellinen niin isona, kuin millaiseksi viime vuoden aikana päästin itseni, eli eiköhän tuo painon putoamisen toivominen ollut ihan odotettavissakin. Pitää muistaa silti pitää rento ja stressitön asenne mukana tässä touhussa ja hyvinvointi prioriteettina numero yksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti