tiistai 25. maaliskuuta 2014

Vähän vajaa

Tulin heittämään pikaheipat! :) Lupasin kertoa täälläkin, että miten siellä lääkärissä eilen meni ja niinhän siinä sitten kävi, että yhtä Thyroxin-reseptiä "rikkaampana" lääkärin huoneesta ulos kävelin. Labrakokeista siis selvisi, että mulla on jokin krooninen tulehdus kilpirauhasessa, joka on kuulemma yleisin kilpirauhasen vajaatoiminnan aiheuttaja. Mun kilpirauhaseni ei käy vajaalla vielä, mutta lääkärin mukaan on ottamassa loparit pian, joten hyvä ois ruveta jo nyt syömään kilpirauhasen tuottamaa tyroksiini-hormonia pieninä annostuksina. Seuraava kontrolli mulla on heinäkuussa, jolloin tsekataan taas hormonitasot ja tarkistetaan, onko tyroksiinin annostus oikea.

Tavallaan olen tosi helpottunut, ensinnäkin siksi, että syy hormoniepätasapainolle selvisi ja myös siksi, että tämä vajaatoimintadiagnoosi oli huonoista vaihtoehdoista se vähiten huonoin. Kyse ei ole mistään hengenvaarallisesta ja kilpirauhashormonin voi syödä suoraan purkistakin. Tottakai mua vähän jännittää tuo oikean annostuksen hakeminen, koska siinä voi mennä aikaa, että se oma, sopiva annostus löytyy. Olen kyllä iloinen siitä, että tuo tulehdus todettiin tässä vaiheessa, eikä vasta sitten, kun homma olisi edennyt vajaatoiminnaksi asti. Kilpirauhasen vajaatoiminta kun voi aiheuttaa mm. huomattavia aineenvaihdunnan häiriöitä ja painonnousua, hiustenlähtöä, masennusta, muistiongelmia (no niistä kärsin kyllä jo joka tapauksessa :D), yleistä alakuloisuutta ja hidastumista jne. Että jos nuo ikävät oireet nyt välttäisin, niin olishan se enemmän kuin jees.

Jännittävän lääkäriaamupäivän ja koulutuntien jäljiltä olisin ollut aivan valmis vällyihin jo alkuillasta, mutta silti taistelin itseni jumppaan illalla, hyvä minä! Oli varmaan vähän päin honkia menneiden ja liian niukkojen päivän syömisten ja viimeviikon jumppaamattomuuden yhteisvaikutusta se, että tuntui hirmu rankalta tällä kertaa jumppa. Mutta siitä selvittiin, ja ihana oli tulla kotiin syömään pinaattisoppaa :)

Parit kännykkälaatuiset ruokakuvat vielä:




Sunnuntaina piti olla uunilohta ruoaksi, mutta se olikin mennyt vanhaksi :( Sävelsin sitten kikherne-porkkanapihvejä, paahdettuja timjami-punajuurilohkoja, tummaa riisiä ja raejuustoa. Punaiset täplät on sriracha-chilikastiketta :>




Pahisteltiin miehen kanssa kaupassa, ja ostettiin sulatejuuston sijaan valko-sinihomejuustoa... Se on vaan niiiin hyvää. Tänään aamulla söin sitä paahdetun luomu-jälkiuuniruispalan kanssa. Kipossa luomujogurttia, mustikkapilttiä, tyrni- ja pellavansiemenrouhetta ja muutama luomupähkinä.




Ja lopuksi vielä tämänpäiväinen lounas à la Kauppahallin Kotilounas! Lindströminpihvi, sipulikastiketta (pyysin pienemmän annoksen), paistinperunoita (pyysin pienemmän annoksen), jäävuorisalaattia, porkkanaraastetta, tomaattia ja kurkkua (pyysin ekstrapaljon ^_^) sekä 1 tl oliiviöljyä ja loraus punaviinietikkaa. Kaksi minipientä palaa ruisleipää oivariinilla ja lasi rasvatonta maitoa kylkeen.

Huomenna lähden käymään siellä kotopuolessa ja viivyn tosiaan loppuviikon, joten blogi saattaa olla hieman tavallista hiljaisempi lähipäivät, älkää siis ihmetelkö! Kepeää ja kivaa viikonjatkoa kaikille :)

2 kommenttia:

  1. Näyttääpäs hyvältä tuo luomujugurtti lisukkeineen, osaatko kuvailla miltä tuo tyrnirouhe maistuu? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tyrnirouhe ei jogurttiin sekoitettuna maistu oikeastaan yhtään miltään! :) Ja siks siitä niin kovasti tykkään, koska kokonaiset tyrnit ei oo oikein mun makuun...

      Poista