torstai 20. maaliskuuta 2014

Resepti: Lohisalaatti paahdetuilla kasviksilla

Luonnoksiin oli jäänyt lymyämään tällainen simppeli lohisalaatin ohje, ajattelinpa siis laittaa sen nyt teidänkin nähtäväksenne ja pitkästä aikaa reseptiä tulemaan!

Uunissa paahdetuista kasviksista saa helposti loihdittua ruokaisan salaatin, jolla saa taatusti mahansa täyteen.

Varaa aineksia sen verran, että saat taiteiltua kaikille syöjille hyvät annokset :)


Lohisalaatti

- savustettua lohta (itselläni n. 80g per annos)
- ruusukaalia
- porkkanaa
- punajuurta
- öljyä (itselläni n. 1 tl per annos)
- babypinaattia (tai muuta salaattia)
- kurkkua
- paprikaa
- (kirsikka)tomaattia
- balsamicoa
- maustamatonta jogurttia (itselläni n. 2 tl per annos)
- sitruunanmehua
- mustapippuria
- pieni ripaus sokeria tai muuta makeutusta

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pilko ruusukaalit, porkkana ja punajuuri ja levittele pellille leivinpaperin päälle. Lisää kasvisten päälle öljy, levittäminen käy helposti pullasudin avulla! Ripottele halutessasi myös mausteita, kuten yrttisuolaa ja mustapippuria. Paahda kasviksia uunissa n. 20 minuuttia.

Sekoita maustamattomaan jogurttiin sitruunanmehu, mustapippuri ja haluamasi makeutus. Salaatinkastike on valmis!

Kerää lautaselle salaatti sekä pilkotut kurkku, paprika ja tomaatit. Mausta balsamicolla. Lado päälle paahdetut kasvikset, lohi ja kaada pinnalle jogurttikastike.

Ja kaloreidenlaskijoille vielä tiedoksi, että kuvan salaattiannoksessa on n. 290 kaloria :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti