tiistai 1. huhtikuuta 2014

Rahkapiirakkaa ja kasvispullia

Täällä taas! Ja uskokaa kun sanon, että motivaatio on huipussaan, tästä siis jatkuu terveellisyysprojekti jälleen ^_^ Viikonloppuna tuli köllöteltyä äitin rahkapiirakkapellillisten tykönä, mutta onneksi myös peuhattua lasten ja lenkkeiltyä koirien kanssa. Vielä eilinen meni vähän vapaalla ja söin lounaani kiinalaisessa buffetissa ja päivälliseksi salaattia ja tuplajuustopitsan kahteen pekkaan miehen kanssa, maanantaijumpankin huonoa omatuntoa potematta skipaten. Tänään oon onneksi palannut takaisin kevyempään meininkiin, reippaillut paljon ulkona kevätauringossa, ollut ahkera kouluhommien kanssa ja niin edelleen.

Aion tästä päivästä eteenpäin olla viikon vegaaniruokavaliolla yhden kouluprojektin tiimoilta. Vielä aamukahvin kanssa mun piti tänään syödä viimeinen äitin mukaani tänne Tampereelle laittama rahkapiirakanpala (koska ei vaan oo sellaista mahdollisuutta, että sen pois oisin heittänyt), mutta siitä eteenpäin olen syönyt vain vegaanista ruokaa.




Vegaanilounaani yliopistolla näytti tältä. En tiedä itkeäkö vaiko nauraa, kun näyttää niin proteiinittomalta tuo annos. Kasvispullien kanssa olisi ollut kermaviilikastiketta, muttei se oikein tätä maitotuotteita välttelevää vegaanikokelasta oikein hyödyttänyt. Tutkailin noiden pullien koostumusta ja totesin niiden olevan mitä ilmeisimmin suurimmaksi osaksi perunaa. Nuo suurkeittiöihin todennäköisesti valmispakasteina tulevat kasviskroketit ovat usein myös todella rasvaisia. Rasvalla pyritään osaltaan nostamaan kasvisruoan energiamäärää. Tulevina päivinä syön lounaani kyllä fiksummin.

Välipaloina olen syönyt tänään yhden jälkiuuniruisleipäviipaleen hummuksella kahvin kanssa, smoothie-pullollisen, puolikkaan banaanin ja yhden omenan.




Päivälliseksi tein vegaanista pikaruokaa, eli linssi-sipuli-valkosipuli-tomaattikastiketta tumman makaronin kera.

Kävin tänään vaihtamassa rikkimenneen vaakani toimivaan, eri merkkiin ja samalla vähän kalliimpaan, toivottavasti siis myös parempaan. Saa nähdä, että uskallanko nousta sille huomenaamulla, vai nousenko vasta perjantaina. Edellinen punnitus jäi väliin, koska olin siellä reissussa, eikä perjantaiaamuna ollut vaakaa käytettävissä. Toisaalta tällä hetkellä on ihan hyvä, eikä mitenkään erityisen painava fiilis, joten ehkä vaa'alle ei kannattaisi liikaa ajatuksiaan uhrata, vaan luottaa omaan oloonsa :)

2 kommenttia:

  1. mitä leivän päällä yliopistolounaalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvirasvalevitettä, paketin kyljessä seisoi että "maidoton" niin uskalsin ujuttaa vegaaniruokavalioon :)

      Poista