torstai 29. toukokuuta 2014

Rakas ruokapäiväkirja

Heip! Taas olisi parin päivän syömisiä tulossa ruodittavaksi :D


Tiistai 27.5.



Tiistain suurin kompastuskivi syömisien suhteen oli tuo koululla ennen tenttiin menoa syöty päivällinen. Ruoaksi olisi ollut hampurilaisia, mutta koska en voinut syödä sämpylää enkä jauhelihapihviä (molemmissa vehnää) sain tyytyä kasvispihviin, jonka pääraaka-aineina toimivat maissi ja peruna. Oon meidän koulun kasvisruoan proteiinipitoisuuksista urputtanut niin paljon jo oikeassa elämässä, että jätän sen täällä blogin puolella suosiolla vähemmälle :D Tuon tentin jälkeen sain tiistaina raidata eestaas vielä sen verran, että illalla kotona oli pakko valmistaa päivällinen nro. 2, sen verran nälkä jäi tuosta koululla nautitusta salaatista ja maissipihvistä. Puolikas bratwursti, 1,5 kananmunaa ja mukava kasa raejuustoa = ei jäänyt nälkä!


Keskiviikko 28.5.




Eilinen keskiviikko ei ollut syömisten osalta sieltä täydellisimmästä päästä... Aamupalaa en syönyt, koska heräsin niin myöhään. Lounasta yliopistolla, kermaviilikastike oli turha lisä tuohon annokseen, tiedän. Ja taas jätskiä, ou mai gaad! :D Tein periaatepäätöksen, että jätski ei ole kiellettyjen listalla. Voin myös tunnustaa, että meiltä löytyy pakastimesta iso boksi eskimopuikkoja. Nehän on tosi pieniä (100 kcal per kappale) ja toimivat loistavasti sekä jätskinhimon- että ylipäätään makeannälän taltuttajina. Äitini on myös opettanut, että jäätelö on täsmäruokaa, koska se sisältää myös paljon hyödyllisiä asioita, kuten vaikkapa kalsiumia. Olisiko tuossa tarpeeksi perusteluja hehe? Eskimopuikot sallittujen listalle siis! 

Päivälliseksi grilliherkkuja. Makkarakaan ei ole varsinaista laihduttajan ruokaa ja varmaankin olisi ollut fiksumpaa valmistaa vaikkapa vähärasvaisempaa kanaa, mutta tämä tyttö, joka ois ennen surutta vetänyt noita makkaroita ainakin sen pari-kolme, on nyt oikein tyytyväinen siihen, että nautiskeli vain yhden bratwurstin grillatun maissin ja ison raejuusto-salaattikasan kera. 

Eilisillan alkoholit selittyvät lempparikahvilani hautajaisilla ja yösnäksi sillä, etten halunnut enää myöhään illalla syödä mitään raskaampaa, mutta vähän jotain suolaista teki mieli.

Sellaisia tällä kertaa! Täydellisiähän tässä ei olla, mutta ehkä tuolta sentään joitain hyviä elementtejä löytyy :)

8 kommenttia:

  1. Kandee ottaa heraprotskuu sheikkerissä mukaan varalta, jos sattuu ettei lounaslistalla ole mitään proteiinipitoista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ois sitten munkin varmaan siirryttävä heraprotsku- ja sheikkeritasolle.. :D Onneks alkaa tämä kouluvuosi kouluruokailuineen olla paketissa, pitää katsoa sitten syksyllä ehkä uudelleen! :)

      Poista
  2. Ihania noi kuvakollaasit sun syömisistä :) Hyvä tietää että eskimossa on noin "vähän" kaloreita. -Laura-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva kuulla, että joku tykkää, ihan kiva niitä on kyllä väkertääkin! Ja avartaa todella paljon, kun näkee kuvapläjäyksen syömisistään, pistää analysoimaan sapuskoja ihan erilailla. Ja eskimot on ihania! Tulee lapsuus mieleen niistä ^_^ Just passelin kokoisiakin ovat, ei tuu öklö olo :)

      Poista
    2. Mansikka eskimo on mun lemppari nykyään! Mutta lapsuudessa muistaakseni syötiin vaniljaa:) Teetkö jollain ohjelmalla noi kuvakollaasit? Vois itsekin kokeilla kuvata päivän syömiset.... -Laura-

      Poista
    3. Mullon puhelimessa Phototastic-niminen sovellus, jolla väkerrän nuo kollaasit. Se on aika näppärä, suosittelen! Koneella lisäilen tekstit ihan sitten vaan Paintilla :)

      Poista
  3. Heippa! Löysin eilen blogisi ja olen nyt lukenut läpi kaikki blogitekstisi :-) Jäin koukkuun. Ihastuin etenkin herkullisiin ja mielenkiintoisiin ruokiin joita valmistat taidokkaasti ja monipuolisin raaka-ainein . Inspiroit minua todella :-) Itsekin painin muutaman liikakilon ja jatkuvan syömishimon kanssa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ohhoh! Iso kiitos ylikivasta kommentista, oon ihan otettu :) Ihana kuulla, että blogistani on ollut jotakin hyötyä! Lähetän sulle kommentistasi vastalahjaksi paljon voimaa syömishimon nujertamiseen :)

      Poista