perjantai 9. toukokuuta 2014

Punnituspäivän pohdintoja

Viikko sitten en vapunjälkeisturvotuksissani uskaltanut nousta vaa'alle. Tänään sitten uskalsin. 84,3 kg näytti vaaka, eli tasan yksi kilo on tullut lisää kahden viikon takaiseen punnitustulokseen. Olenko yllättynyt? En. Tosin, positiivisesti yllättynyt siinä mielessä, että pelkäsin painoa tulleen lisää paljon enemmänkin. Siitäkin huolimatta, puoli kiloa pitäisi lähteä viikossa pois, eikä tulla takaisin, eli jonkunlaisen täyskäännöksen paikkahan tämä on. Nimittäin jos meno jatkuu tällaisena, ollaan taas lähtölukemissa syksyyn mennessä. Enpä muuta sano ku että harmittais!




Siinäpä joitain esimerkkejä tämän viikon syömisistä. Aamupaloina oon syönyt lähinnä leipää, juonut kahvia ja mehua. Ylhäällä oikealla kuva fetapiiraasta ja salaatista, jotka söin kahvilassa lounaaksi keskiviikkona, vehnäisyydessään ja rasvaisuudessaan ei ihan natsannut keventäjän ruokavalioon tuo piiras, mutta hyvää oli! Alarivin kuvat ovat eiliseltä, tein porkkana-palsternakka-punajuuri-kesäkurpitsa-parsakaalilaatikkoa, johon tuli kasvisten lisäksi kevytkermaa, pari kananmunaa, fetaa ja muutama oliivi. Lounaalla söin sitä savusiian kera, päivällisellä luomu-naudanjauhelihan ja raejuuston kaverina.

Myös epäterveellisiä herkkuja oon syönyt tällä viikolla jonkin verran. Tiistaina en luovuttanut (yhtä lakujäätelötuuttia lukuunottamatta), vaikka sellaista täällä blogissa uhkailinkin! Keskiviikkona sit söin miehen kanssa puoliksi pussillisen sipsiä ja yhden jätskin ja eilen torstaina päiväkahvilla taas jätskin ja illalla parisataa grammaa irtokarkkeja "Euroviisujen kunniaksi". En kuitenkaan jäänyt märehtimään noita ja hyvillä mielin herkuttelinkin (motivaatio painonpudotukseen kun on tällä viikolla ollut suurimmilta osin aikaslailla nollatasolla), mutta siltikään en soisi tuollaisten jäävän jokailtaiseksi tavaksi.

Mutta, liikuntahaasteen olen hoitanut tähän asti kunnialla ja lenkkeillytkin oon useampana päivänä! :) Keskiviikkoiltana jäi kuudes päivä suorittamatta, mutta tein sen sitten eilen aamulla ja eilen illalla seitsemännen päivän toistot. Haasteen ensimmäisinä päivinä kipeytyivät lihakset, enää eivät niinkään, mutta eilen illalla 80 kyykkyä (pienen, kilon painon kera), 50 vatsaa ja vapaaehtoisesti lisäksi tekemäni 50 selkää tuntuivat jo tekemiseltä! Ihana juttu tässä haasteessa on myöskin se, että tulee joka päivä venyteltyä selkä ja jalat. Tänään aamulla tajusin, että pääsin nousemaan sängystä helposti ilman selkäkipua, joka siis yleensä vaivaa aina aamuisin. Jee! Tuo on jo todella iso hyöty.




Ja hei, tämä kuva paljastaa ne mun suunnitelmat kivaksi kevätiltaliikunnaksi :) Olin peruskoulu- ja lukioaikaan ihan hulluna korikseen ja pitkänhuiskeena tyttönä löysin siitä lempikoululiikuntalajini. Nyt ajattelin herätellä innostusta uudelleen. Mutta miksi heti rupesi satamaan, kun sain pallon hankittua? Mur.

2 kommenttia:

  1. Onpa hyvännäköisiä ruokia sekä nämä että edellisen postauksen kuvat. Ja välillä pitää herkutellakin, että jaksaa! Pääasia taitaa olla että reagoi ajoissa jos jää päälle tai alkaa vaikuttaa painoon enemmälti. Oma projektini on kestänyt vasta joitakin viikkoja, mutta olen kyllä todennut jo nyt että jos meinaan jaksaa näin elää pidempäänkin, pitää elämään kuulua muutakin kuin kanaa ja raejuustoa :D Tsemppiä ja onnea jo tähänastisesta pudotuksesta! T. Iso-E / miinuspallo.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot kyllä ihan oikeassa! Sulla tuntuis muutenkin olevan oikea asenne elämäntapamuutokseen :) Kiitos kivasta kommentista ja sullekin tsemppiä projektiin, käynpäs kurkkaamassa myös blogisi!

      Poista