maanantai 28. huhtikuuta 2014

Taas täällä taas!

:D

Tässä nyt on ollut vähän kaikenlaista viimeisimmän päivitykseni jälkeen. Kaveri oli silloin tosiaan vähän pidemmän aikaa kylässä juu ja perus-arkea pakoiltiin pääsiäinenkin siellä koiranhoitajina. Ihan niin kevyt ja liikunnallinen siitä pääsiäisestä ei tullut, kuin mitä kovasti suunnittelin, muttei mitenkään överiksikään mennyt. Viime viikon keskiviikkona koirien oikeat omistajat palasivat reissustaan ja me päästiin miehen kanssa hetkeksi pyörähtämään kotona, kunnes meitä taas jo vietiin ja lähdettiin reissuun ja sinne miehen sukujuhliin, joista mainitsin jo aiemmin täällä bloginkin puolella. Viikonloppu meni syöden ja juoden, siis siten, miten tuollaiset juhlat nyt yleensäkin helposti menee ja tänään maanantaina on olo ollut sen mukainen.


Semi-repsahtamisia pääsiäisen tienoilta: Kasvissosekeittoon tipahteli minibraatvurstin palasia, quesadilloissa suurimmalta osin valkoista vehnää ja rasvaista juustoa ja maustamattomaan jogurttiin eksyi hampunsiemenien lisäksi hiilarihöttömuroja :|


Jotenkin siihen miinus kymmeneen pääsy naksautti mun päässäni painonpudotusvaihteen pois päältä. Ruokapäiväkirja ja liikuntasuunnitelmat jäivät, ei jotenkin inspannut enää, vaikken todellakaan ole vielä päässyt tavoitteeseeni - joka on siis kokonaisvaltainen elämäntapamuutos ja sen kautta terveempi, hyvinvoiva ja normaalipainoinen keho. Tavallaanhan mulla ei ole mitään maalia tai tavoitetta olemassakaan, vaan se on kaikki tässä ja nyt, jokapäiväistä huolenpitoa omasta itsestään! Toisinaan on tottakai juhlan ja herkkujen aika, välillä sitten taas kurinalaisemman elämän. Nyt viikonloppuna, liki kolmen viikon enemmän ja vähemmän hölläilevän meiningin jäljiltä musta rupesi kuitenkin tuntumaan, että tässä on iso riski lipsua takaisin vanhoihin, huonoihin tapoihin ja sitä en todellakaan halua. Olen tänään saanut potea sitä turvonnutta ja väsynyttä oloa, joka muistuttaa minua siitä, millaista vaikkapa viime loppuvuosi oli oikeastaan koko ajan. Silti napostelin laukkuun viikonlopulta jäänyttä salmiakkia ihan vaan siinä koulusta kotiin kävellessä kahta kertaa miettimättä, ei hitto! Jonkinlainen ryhtiliike tässä on tapahduttava ja uskoisin, että nyt 1.5. voisi olla mulle uusi 1.1. Ja toki nyt ennen vappua ja vappunakin voi syödä ja juoda myös fiksusti!

Joitakin viikkoja sitten asetin itselleni tavoitteeksi painaa 25.4. mennessä alle 82 kiloa. En päässyt tavoitteeseeni (painon ollessa perjantaina 83,3 kg) ja samalla huomasin, ettei tuollaiset kilotavoitteet ehkä ole mulle se paras mahdollinen taktiikka elämäntaparemontoimiseen. Suunnittelin jo julistavani tänne, että "Kesällä alle 80 kg!", mutta jätän tuon julistuksen tekemättä. "Kesällä hyvä ja virkeä olo!" voisi olla toimivampi ;) En silti kiellä, etteikö 7-alkuinen painolukema houkuttelisi. Muistan muutaman vuoden takaisen elämäni 75-kiloisena ja ai hitto kun silloin oli hyvännäköinen ja muutenkin hyvä olo! Olihan silloin toki ikääkin vähän vähemmän mittarissa, heh...

Olen vähän ollut aistivani täällä blogimaailmassa muillakin pientä innostuksen hiipumista, jos ei nyt koko projektia, niin vähän ainakin bloggaamista kohtaan.  

Miten teillä siis menee tyypit? Otetaanko päälle kunnon tsemppi vapusta eteenpäin loppukevään kunniaksi ja aloitetaan sit kesäkuu ilman pöhötystä ja väsymystä? Who's in? :)


4 kommenttia:

  1. Kyllä todellakin! 1.5 on uusi 1.1, ryhtiliike aloitettu täälläkin, ja MealTracker otettu taas tammikuun jäljiltä käyttöön ;-) Tsemppiä meille!

    VastaaPoista
  2. Tuo motivaatio on kyl sellainen tuuliviiri luonteeltaan. Onneksi teet näitä ryhtiliikkeitä ainakin ajoissa, eikä vasta sitten kun kaikki on tullut takaisin tuplana ( niin kuin minä). Ja blogin kanssa kannattaa ottaa lungisti. Eihän sitä ole pakko kirjoittaa niin usein ja niin paljoa. Pienetkin kuulumiset jo piristävät kummasti. Eli, älä kuitenkaan lopeta bloggaamasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En todellakaan ole täysin hylkäämässä blogia, tää on hyvä ajatuskaatopaikka, varsinkin siinä vaiheessa, kun mies totaalisesti kyllästyy mun elämäntaparemppa-vininään ;)

      Poista