torstai 3. huhtikuuta 2014

Ruokakuvia eiliseltä

Into kaikenlaiseen hikiliikuntaan loistaa nyt tällä viikolla kyllä poissaolollaan. Voisinko syyttää vegaaniruokavaliota..? Kun tuntuu, että on koko ajan nälkä ja jatkuvasti sais jotain olla puputtamassa. Luulen myös, että iso osa energiastani valuu näinä päivinä kouluun liittyviin kirjoitushommiin, joita on enemmän kuin tarpeeksi... Onneksi eilenkin saatiin nauttia ihanasta kevätsäästä, eikä ollut vaikeaa lähteä reippaalle kävelylenkille ulkoilmaan, aivotkin kun tarvitsevat välillä happea toimiakseen. Reilun tunnin lenkki sitten heitettiinkin! Tässä vielä eilisen vegaaniruokia:




Mies teki meille hummusta vegaaniseksi leivänpäälliseksi :) Ikävöin juustoa enää vaan ihan vähäsen. Kahvimaitoa kaipailen kanssa, mutta eiköhän tuo nyt yhden viikon mene mustanakin. Kauramaitoa kokeilin yks päivä, mutta se ei oikein sekoittunut kahviin, saatika sitten maistunut siinä oikein miltään.




Edellisillan linssi-tomaatti-makaronisörsseliä lounaaksi. Paljon salaattia, siemeniä ja pähkinöitä kylkeen, niin kuin kunnon vegaanilla konsanaan!




Sitten iltapäivällä vähän tällaisia turhempia herkkuja. Käytiin Punnitse & Säästä -liikkeessä ja ostettiin sieltä maisteluun minipieni satsi vegaanisia, eli ilman liivatetta valmistettuja nallekarkkeja. Muutaman nallekarkin lisäksi napostelin yhden kuivatun viikunan ja yhden kuivatun aprikoosin. Samalla kauppareissulla "sorruin" tuohon söpöön ruusulimppariin, jota oon jo pitkään halunnut maistaa ja ihanan raikasta oli. Kevään kunniaksi nautin juoman kauniista lasista. Skål!




Välipalaksi siemen-ruisleipää ja hummusta.





Päivälliseksi kokkasin tuollaista linssi-punajuurilaatikkoa superhelpolla Chocochilin ohjeella. Lisäsin omaan versiooni vielä keitettyä tummaa riisiä mukaan, niin tuli vähän täyttävämpää. Kaurakerma toimi tuollaisessa vuokaruoassa oikein mainiosti, tuli täyteläisen makuista. Jos ei tarvitsisi miettiä vegaanijuttuja, niin murustelisin ehkä vielä vähän fetaa tai jotain muuta hyvää juustoa sekaan... ;) Ehdottomasti aion tehdä tätä joskus toistekin!

Iltapalaksi söin maustamatonta soijajogurttia banaanin kanssa, mutta siitä en muistanut ottaa kuvaa.

Sitten takaisin kouluhommien pariin, huoh... Pari viikkoa on kunnon deadline-tykitystä, mutta sitten helpottaa muutamaksi viikoksi. Jaksaa, jaksaa! Kevätaurinkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen kouluprojekti!
    Ja ai että miten ihanan kuuloinen resepti tuo linssi-punajuurilaatikko! Itse todellakin heittäisin mukaan hiukan fetaa tai mozzarella.... :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan ohjetta, maailman yksinkertaisin ruoka tehdä! :) Ens kerralla sitten vielä sitä juustoa mukaan ;)

      Poista