tiistai 6. tammikuuta 2015

Elämää ja elämäntaparemppaa

Karkasin jo tänään vaa'alle ja huomasin, että paino on laskenut siitä uudenvuodenjälkeiskamaluudesta jo kaksi kiloa, onneksi. Vaikken vuodenvaihteessa sormia napauttamalla saanutkaan ruokavaliota täysin terveelliseksi ja miinuskaloriseksi, kuten vuosi sitten paljon helpommin kävi. Kärsin motivaatiopulasta, mistäs muustakaan. Eilenkin intialainen lounasbuffa vei mennessään, eikä painonpudotus käynyt pienessä mielessäkään. Onneksi olen oppinut syömään noissa buffeteissa siten, ettei sieltä tarvitse poistua ähkystä kipeänä... jotain positiivista siis. Ja tarvitseeko kertoa, että oli aika hyvää? ;)

Elämäni on tällä hetkellä pienoisessa myllerryksessä, koska minulla on alanvaihdos ja kova työnhaku, sekä ihan pian kouluunhaku meneillään. Tällä hetkellä suurin energiani ja motivaationi kohdistuu siis noihin ja silloin siitä motivaatiosta ja innosta on vaikea lohkaista osaa myös tänne elämäntaparempan puolelle, jälkimmäisenä mainittu blogeineen jää ikään kuin unohduksiin kun huomio on niin vahvasti toisaalla. Toki ollaan sovittu miehen kanssa muutamia juttuja syömistottumuksiimme liittyen ja yritetään terveellistää meininkiä kaiken muun ohessa. Liikkumisenkaan laiminlyömiseen ei työnhaku ja mahdollisesti sitten uudessa työpaikassa aloittaminen mielestäni ole pätevä syy. Mutta tämä blogi. Yksityiskohtaiset ruokapäiväkirjat valokuvineen ja kalorilaskelmineen, reseptien kehittely ja muut ne jutut, joista tämä blogi paljolti viime keväänä koostui, jäävät nyt tässä elämäntilanteessa auttamattomasti vähemmälle, aim sori! 

Mutta. Aion silti päivittää tätä, vaikka nyt sitten hieman vähäeleisemmin. Tarvitsen jonkun paikan jonne purkaa olojani ja jolle olen ikään kuin tilivelvollinen, edes vähän päivittelemään sitä, että miten terveellistä elämää olen viettänyt, ettei homma täysin unohtuisi, vaan eläisi vähintäänkin muun elämän taka-alalla koko ajan. Myös toisten blogien lukeminen ja matkan seuraaminen on mielestäni ihanaa ja saan siitä niin paljon, etten sitä halua lopettaa. Olen siis tosi iloinen, että päätin tehdä paluun tänne blogimaailmaan. Ja aivan varma myös siitä, että myös ruokapäiväkirjojen, reseptien ja muiden sellaisten aika koittaa vielä, viimeistään silloin, kun kaikki työ- ja opiskelurintamalla alkaa tasoittua. :)

Noin, olen varoittanut, ettei yksityiskohtaisia ruokapäiväkirjoja välttämättä ole lähitulevaisuudessa luvassa, mutta aivan varmasti kuvaan ja pohdin syömisiäni siellä sun täällä, täysin kuvattomaksi en aio tätä blogia päästää. Mennään nyt vaan vähän elämäntilanteen ehdoin jonkun aikaa!

Mukavaa loppiaista ja viikon jatkoa kaikille!

4 kommenttia:

  1. Moikka! Kanssalaihduttaja ilmoittautuu ja jään mielenkiinnolla seuraamaan elämäntaparemonttiasi. :)

    On muuten ihan totta, ettei stressaantuneena jaksa samalla tavalla motivoitua painonhallinnasta. Koin itse ihan saman etenkin loppusyksyn aikana - ei jaksanut panostaa eikä miettiä ruoka-asioita kun päässä pyöri kaikki muu. Mutta paljon tsemppiä sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja tervetuloa seuraamaan! :) Ja stressi juu heh, voi kun vaan kuuluisi niihin, joilla ei mene ruoka alas stressaantuneena, kun itsellä tuntuu olevan täysin päinvastoin välillä... :D

      Poista
  2. Moro! Tiedän tuon tunteen, kun aika ja keskittyminen ei yksinkertaisesti riitä kaikelle sille mihin mielenkiinto riittäisi. Hyvä, että teit selkeän päätöksen ja annoit itsellesi luvan höllätä otettasi ns. luvan kanssa. Tulee vaan turhaa stressiä jos yrittää revetä kaikkeen mihin aika ja panokset eivät riitä. Tsemppiä sulle jatkoon! :)


    -Carol
    noanyexcuse.blogspot.fi

    VastaaPoista