maanantai 4. toukokuuta 2015

Täällä taas! ...vai kenties edelleen?

Niin se aika vain heittelee itseään eteenpäin sellaisella tahdilla, ettei perässä meinaa pysyä! Mennään suoraan asiaan: päätin testata 5:2-dieettiä ja samalla raportoida meiningeistä täällä bloginkin puolella - miltäs kuulostais? :) 

Paino on nyt alkuvuoden keikkunut 85:n kilon molemmin puolin, eli aivan alkuperäisen lähtökohdan merkittävä ylipaino -lukemiin ei sentään vielä olla ajauduttu. Herkut ovat pääasiassa pysyneet viikonlopuissa ja arkiruoka on ollut ihan peruskamaa. Suurinta pahettani, eli sipsejäkin olen onnistunut syömään itselleni asettaman rajan mukaisesti, eli maksimissaan yhden 200 gramman pussillisen viikossa. 

Eli, syöminen on suht fiksuissa rajoissa nykyään, eikä paino ole päässyt hilautumaan takaisin lähtölukemiin, mikä on hyvä. Jatkuva kaloreiden laskeminen ei kiinnosta tällä hetkellä ei pätkääkään, mutta jonkin verran vielä turpeista oloa olisi ihana karistella pois kesää kohti mentäessä. 5:2-dieetissä syödään kahtena päivänä viikossa niukasti ja muina viitenä päivänä normaalisti. Olen kuullut ja lukenut dieetistä paljon hyvää, joten päätin antaa sille mahdollisuuden olon virkistäjänä ja keventäjänä, vaikken mikään dieettiajattelija ole koskaan halunnut ollakaan. Silti jonkinlainen paastoaminen on houkuttanut jo pitkään, koska uskon sen elimistöä virkistäviin vaikutuksiin. Mukavuudenhaluisuuttani hivelee taasen se, että suurimmaksi osaksi viikkoa saa syödä ihan normaaliin malliin perusterveellisesti kuten tähänkin asti, sen enempiä kaloreita laskematta. :) Koska teen nykyään fyysisesti rasittavaa työtä, missä olen koko ajan jaloillani ja liikkeessä kulutuksen ollen sen mukaista, asetin ns. paastopäivien kalorirajaksi n. 600 kcal.

Ensimmäisen paastopäivän ruoat:

Aamulla: Kahvia, leipäviipale, keitetty kananmuna

Päivällä: Kahvia, banaani, vihreää teetä, porkkanaa

Päivälliseksi: Pieni eines-pinaattikeitto, keitetty kananmuna

Ja illalla annan itselleni luvan vielä narskuttaa vähän porkkanaa ja juoda vihreää teetä. Paljon vettä on tullut ja tulee juotua myös.

Olo on ainakin tällä hetkellä ihan tosi jees! Vähän nälkäinen tietty, muttei mitenkään häiritsevän heikko kuitenkaan. Ennemminkin kevyt.

Millaisia ajatuksia viiskakkonen siellä ruudun toisella puolen herättää? Onko jotain vinkkejä tai ajatuksia ylipäätään? Ja hei, mitä teille kuuluu?? :)

2 kommenttia:

  1. Kiva kun palasit:) Me vaihdettiin välissä jo blogin nimeäkin:D Olen kuullut ja lukenutkin paljon tuosta 5:2 mutta en ole itse kokeillut! -Laura-

    VastaaPoista
  2. Hei kiva kuulla susta taas! :) Mielenkiintosta, mites on viiskakkonen sujunut? :) Täällä on viimein palattu blogiruotuun pitkän herkkurytöilyn (ja lihomisen) jälkeen ja toivon mukaan pian siihen ruokaruotuunkin :) Täräytin tänään uuden blogin käyntiin, nikki on sama mutta blogin nimi ja osoite muuttuivat. Blogi löytyy täältä:
    http://beibeberberi.blogspot.fi/

    VastaaPoista