maanantai 10. helmikuuta 2014

Resepti: Täytetyt paprikat soijarouheella ja kvinoalla (ja vähän muutakin höpötystä)

Oon poikki! Tänään oli ensimmäistä kertaa suurimmalta osin tosi nihkeä jumppa. Tosin, lankuissa huomasin edistyneeni, jaksoin pysyä niissä tänään pidempään kuin kertaakaan aikaisemmin! Jossain vaiheessa tajusin huonon olon ja nihkeyden syyn - en ollut syönyt päivällä tarpeeksi. Tähän väliin kuva mun lounaasta:




Opiskelijalounas-metsäsienikeittoa, ei oikein ollut hyvää, plääh. Outoa, vähän jauhoista suurustettua huttua taas vaihteeksi.

Ruoka-ajat eivät tänään täysin pitäneet ja varsinainen päivällinen jäi ennen jumppaa syömättä, puoli kipollista bataatti-kookos-papusoppaa söin sentään jossain vaiheessa iltapäivää, muttei sillä kovin pitkälle pötkitty. Vaikkei keretty ajoissa syömään kunnon päivällistä, niin oltiin miehen kanssa kuitenkin fiksuja. Kun toinen lähti iltaluennoille, valmistin minä täytetyt paprikat uunikuntoon jääkaappiin odottamaan ja sillä aikaa kun itse olin jumpassa, oli mies laittanut paprikat uuniin. Ihana tuoksu tulvi vastaan rappukäytävässä, jumpassa rääkkääntynyt ja nälkäinen kehoni huusi hallelujaa! Kuuma suihku ja sitten eikun syömään :D Ollaan miehen kanssa kehitelty joskus aiemmin ainakin meidän mielestämme todella herkullinen soijarouhetäyte paprikoihin ja nyt ajattelin jakaa sen ohjeen teidänkin kanssanne :)


Täytetyt paprikat (neljälle)

Ainekset:
• 4 mukavankokoista paprikaa
• 4 kevyt-sulatejuustoviipaletta (rasvaa 6%)
• sipuli
• 2 dl vettä
• 1 dl soijarouhetta
• 140 g (kaksi pientä purkillista) tomaattipyreetä
• 2 rkl pestoa
• 75 g ranskankermaa (rasvaa 18 %)
• jauhelihamaustetta, paprikajauhetta, juustokuminaa, mustapippuria
• 1 dl kvinoaa

•••

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

Lirauta pestosta hieman öljyä pannulle ja kuullota kuutioitu sipuli öljyssä. Lisää sitten vesi ja kun vesi kiehuu, lisää soijarouheet. Pyörittele ja maustele, kunnes vesi on imeytynyt soijarouheeseen. Lisää sitten tomaattipyree ja mahdollisesti tilkka vettä, jos seos näyttää kuivahtavan pannuun. Lisää lopuksi myös pesto ja ranskankerma, sekoita. Maistele ja maustele vielä maun mukaan.

Leikkaa paprikoista kannat pois ja koverra pois siemenkodat ja siemenet. Kantoihin ylijäänyt paprika kannattaa pilkkoa pieniksi paloiksi ja sekoittaa mukaan täytteeseen! Sekoita soijarouhetäyte ja kvinoa keskenään ja täytä paprikat seoksella. Asettele jokaisen paprikan päälle sulatejuustoviipale. Paista paprikoita uunivuoassa 250-asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia. Voit paistaa paprikoita loppuajasta hetken grillivastuksella jos haluat, että juusto ruskistuu. Jos maltat, anna jäähtyä hetki ennen kuin isket kimppuun :) Näillä aineksilla toteutettuna yhdessä paprikassa on n. 300 kcal.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti